BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞiddetli yağış Kırklareli'nde sele neden oldu: Ölü ve kayıplar var----

Şiddetli yağış Kırklareli'nde sele neden oldu: Ölü ve kayıplar var

Şiddetli yağış Kırklareli'nde sele neden oldu: Ölü ve kayıplar var
05 Eylül 2023 - 16:31 www.finansgundem.com

Kırklareli'nin Demirköy ilçesi ve İğneada beldesinde etkili olan kuvvetli yağışta dereler taştı, bazı yollar kapandı. Bungalovlarda sel sularına kapılan 1'i çocuk 2 kişi, ekiplerce kurtarıldı, 1 kadının da cansız bedenine ulaşıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kuvvetli yağış uyarısının ardından Kırklareli'nin Demirköy ilçesi ve İğneada beldesinde sağanak, derelerin taşması ve su baskınlarına neden oldu.

İğneada'da bulunan turizm tesisindeki birçok bungalov ev taşkın dolayısıyla sürüklendi.

Bölgeye AFAD, İl Özel İdaresi, Sahil Güvenlik, itfaiye ve UMKE ekipleri ile askeri birlikler sevk edildi.

1'İ ÇOCUK 5 KİŞİ KAYIP

Ekipler tesiste kalan bazı tatilcilerden taşkının ardından haber alınamaması üzerine arama kurtarma çalışması başlattı.

Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün, sel sonucu 1'i çocuk 5 kişinin kayıp olduğunu söyledi.

Gün ''5 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmaları devam etmekte. Yoğun yağış etkisini yitirdi. İlçe merkezinde sorun yok. Demirköy-İğneada yolu kontrollü ulaşıma açıldı. Kayıp kişilerin turist olarak geldikleri söyleniyor, 4'ü yetişkin 1'i çocuk olduğu söyleniyor.'' dedi.

Değirmen Deresi'nden taşan sular Demirköy ile İğneada'yı birbirine bağlayan karayolunu kapladı, yol bir süre ulaşıma kapandı.

İŞ MAKİNESİ SELİN ORTASINDA KALDI

Sel nedeniyle zaman zaman tehlikeli anlar da yaşandı. Bölgede yol ve köprü çalışması yapan kara yollarına bağlı bir iş makinesi akıntının ortasında kaldı. Suyun yükseldiğini gören operatör öncesinde araçtan çıkarak sele kapılmaktan kurtuldu.

Karayolunda hasara neden olan yağışla ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "İğneda Demirköl yolu 2'nci ile 5'inci kilometresi arası güzergah aşırı yağıştan dolayı trafiğe kapatılmıştır.'' denildi.

Sağanak nedeniyle İğneada beldesinde su baskınlarının yaşandığı, bazı evler ve çiftlikleri su bastığı belirtildi.

MAHSUR KALAN 2 KİŞİ KURTARILDI

Bölgede ormanda mahsur kalan 2 kişi ekipler tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

AFAD BAŞKANI DA BÖLGEYE GELDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, bölgedeki çalışmaları koordine etmek üzere Kırklareli'ye geldi. Bölgede incelemelerde bulunan Kırklareli Valisi Birol Ekici de sabah saatlerinde 2, öğleden sonra da 2 olmak üzere 4 kişinin kurtarıldığını belirterek, bütün ekiplerin bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Kırklareli Valiliği'nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada da "Demirköy-İğneada'da dün başlayan ve bugün de artarak devam eden aşırı sağanak yağışlar sonrasında su baskınlarının yaşandığı bölgemizde tüm ekiplerimiz hasar tespit ve arama tarama çalışmalarına Valimiz Sayın Birol Ekici koordinasyon ve yönetiminde aralıksız devam ediyor. İlimizde etkili olan aşırı sağanak yağışlar sebebiyle Demirköy-İğneada yolu arasında trafik akışı kontrollü şekilde sağlanmaktadır. Vatandaşlarımızın zorunlu haller dışında ve gerekli olmadıkça yolu kullanmamalarını önemle rica ederiz" denildi.

2 KİŞİ KURTARILDI, 1 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Başlatılan arama çalışmalarında; bungalovlarda sel sularına kapılan 1'i çocuk 2 kişi, ekiplerce kurtarıldı, 1 kadının da cansız bedenine ulaşıldı. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

Samsun'da sel: 86 kişi tahliye edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)