BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞi Cinping: Çin Kış Olimpiyatlarını düzenlemeye hazır----

Şi Cinping: Çin Kış Olimpiyatlarını düzenlemeye hazır

Şi Cinping: Çin Kış Olimpiyatlarını düzenlemeye hazır
25 Ocak 2022 - 22:55 www.finansgundem.com

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, şubatta düzenlenecek Kış Olimpiyatları öncesinde Pekin'e gelen Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach ile bir araya geldi

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach'ı başkentteki Diaoyutai Devlet Konukevi'nde ağırlayan Şi, Çin'de "Küçük Yeni Yıl" olarak anılan 25 Ocak'ta, yeni yıl kutlamalarının başlamasına günler kala onu ülkede görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Şi, Çin'in 6 yıl süren hazırlığın ardından belirlenen tarihte Kış Olimpiyatlarını düzenlemeye hazır olduğunu belirterek, düzenli, güvenli ve coşkulu bir organizasyonla dünyaya verdikleri sözü tutacaklarını vurguladı.

"'Hep birlikte' sloganına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuluyor"

Dünyanın Olimpiyat Hareketi'nin "hep birlikte" sloganına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu ifade eden Şi, "Dünya ülkeleri, 190 ayrı küçük gemide değil, tek bir büyük gemide daha güzel bir geleceğe yelken açmalı. Bu yüzden "ortak gelecek için hep birlikte" sözünü Pekin 2022 Olimpiyatlarının resmi sloganı olarak belirledik." dedi.

IOC Başkanı Bach da Çinlilerin yeni yılını tebrik ederek, "Kaplan Yılı"nın herkese şans getirmesi dileğini iletti.

IOC'ye ve sporculara yönelik konukseverlikleri ve düşünceli düzenlemeleri için Çin'e teşekkür eden Bach, alınan sıkı tedbirlerin güvenli, düzenli ve başarılı bir organizasyonun yapılmasını sağlayacağına ve dünyanın her yerinden sporcuların Pekin'de olmaktan mutluluk duyacağına inandığını söyledi.

15 dalda 3 bin sporcu mücadele edecek

4-20 Şubat'ta düzenlenecek Kış Olimpiyatları'nda 15 dalda yaklaşık 3 bin sporcu mücadele edecek.

Salon buz müsabakaları Pekin'de, alp disiplini kayağı ile kızak müsabakaları Pekin'e 75 kilometre uzaklıktaki Yançing ilçesinde, diğer kayak ve snowboard müsabakaları ise komşu Hıbey eyaletine bağlı Cangciakou şehrinde yapılacak.

Rus Dışişleri: Olimpiyatlar öncesinde ABD ve Ukrayna'dan provokasyonlar bekliyoruz

 

Çin'den olimpiyat meşalesi kararı

 

Çin, ABD'li görevlilere Kış Olimpiyatları için vize verecek

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)