BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinShakespeare'in Birinci Folyo'suna 10 milyon dolar----

Shakespeare'in Birinci Folyo'suna 10 milyon dolar

Shakespeare'in Birinci Folyo'suna 10 milyon dolar
15 Ekim 2020 - 16:27 www.finansgundem.com

Shakespeare'in Birinci Folyo'sunun ilk kopyası açık artırmada 10 milyon dolara alıcı buldu

Ünlü İngiliz yazar William Shakespeare'in yazdığı ve dünyada altı kopyası bulunan bir kitap açık artırmaya çıktığı Amerika Birleşik Devletleri'nde 9,97 milyon dolara alıcı buldu.

Shakespeare’in ölümünden yedi yıl sonra, 1623’te basılan, oyunlarının ilk toplu basımı Birinci Folyo, ABD’nin New York kentinde Christie’s Müzayede Evi'nde düzenlenen açık artırmada satıldı. İlk kopya olma özelliği taşıyan kitap, klasik edebiyat dünyasında en yüksek fiyata satılan eser olma özelliğini de yakaladı.

Uzmanların tahminlerinin neredeyse iki kat üzerinde satılan eserin değerinin 4 ila 6 milyon dolar olduğu tahmin ediliyordu.

İngiliz dili ve edebiyatının en önemli eseri olarak kabul edilen ve 1623'te basılan kitap Shakespeare'in 36 piyesini bir araya getiriyor.

1564-1616 yılları arasında yaşayan William Shakespeare'in ölümünden sonra basılan kitap, "Machbeth" ve "Twelfth Night (On ikinci gece)" gibi basılmaması durumunda kaybolma ihtimali çok yüksek iki önemli eseri de barındırıyor.


 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)