BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSGK'da rüşvet skandalı!----

SGK'da rüşvet skandalı!

SGK'da rüşvet skandalı!
07 Nisan 2016 - 10:31 www.finansgundem.com

SGK'da özel diş hekimlerini inceleyen müfettiş diş merkezi sahibinden rüşvet alırken polis tarafından suçüstü yakalandı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) rüşvet skandalıyla çalkalanıyor. Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, “Asgari işçilik yönünden inceleme” adı altında Ankara’daki özel diş merkezlerine yönelik denetim hazırlığı yapan SGK müfettişi, diş merkezi sahibinden rüşvet alırken suçüstü yakalandı. Polis, önceden tespit ettiği seri numaraları belirli paralarla yakaladığı müfettişi gözaltına aldı. SGK Teftiş Kurulu da soruşturma başlattı.

SGK’nın Mithatpaşa’daki binasında gerçekleşen olay, şikayet üzerine polisin suçüstü yapmasıyla patlak verdi. Müfettiş, gözaltına alınırken, ifadesinde de “Borç amacıyla o paraları alıyordum” dedi.

MÜFETTİŞ: BANA KUMPAS KURULDU

Ayrıca, SGK’da bazı yöneticiler tarafından kendisine “kumpas kurulduğunu” öne süren müfettiş, ifadesinin ardından serbest bırakılırken, savcılık, olayla ilgili soruşturmasını yürütüyor. SGK yetkilileri de olayı doğruladı. Savcılığın ardından, SGK Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı, rüşvet alırken suçüstü yakalandığı belirtilen başmüfettişe idari soruşturma başlattı. Olaya adı karışan müfettişle ilgili daha önce de başka bir konuyla ilgili soruşturma açıldığı öğrenildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Realist07 Nisan 2016 11:21

    Rüşveti mazur veya masum görme imkanı yok. Lakin ülkemizde o kadar garabet durumlar varki insan anlamakta zorlanıyor. Şimdi diyelim ki bu memur 10.000 tl, hadi artıralım 100.000 TL rüşvet aldı. Bu yüzden medyada haber oldu, milyonların haberi oldu. Peki devletin milyonlarını yanlış, saçma ve popülist projelerle yok edenlere bir şey deniyor mu? Elbette hayır. Hesapsız kitapsız yapılan ve sonra çöplük olarak yerini alan yatırımlar için “pardon” deniyor ve olay kapanıyor..