BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSeyahat kararı sonrası DSÖ'den kritik uyarı!----

Seyahat kararı sonrası DSÖ'den kritik uyarı!

Seyahat kararı sonrası DSÖ'den kritik uyarı!
20 Mayıs 2021 - 14:11 www.finansgundem.com

Avrupa Komisyonu, bir yılı aşkın süredir kapalı olan Avrupa Birliği (AB) ülkeleri kapılarını, aşının tüm dozlarını yaptıran kişilere açacağını açıkladı. Fakat Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge'den AB ülkelerine uyarı geldi.

AB, salgının başlamasının ardından geçen yıl mart ayında sınırlarını zorunlu olmayan seyahatlere kapatmıştı.

AB ülkeleri, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı "tamamen" aşılanan kişilere bir yılı aşkın süredir kapalı olan kapılarını açmak üzere dün anlaştı.

AB yetkililerinin verdiği bilgiye göre, AB Komisyonunun bu ay başında sunduğu teklif üzerinde üye ülkeler vardığı anlaşmayla AB'nin onayladığı aşıların iki dozunu birden olan kişiler bu durumu kanıtlayarak AB ülkelerine seyahat edebilecek.

Ancak alınan bu karara Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) uyarı geldi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge yaptığı açıklamada pandeminin kırılganlığını devam ettirdiğini ve uluslaararsı seyahatlerin hala güvenli olmadığını dile getirdi.

Kluge, onaylanan bütün Koronavirüs aşılarının, Hindistan varyantı dahil olmak üzere, bilinen varyantlar üzerinde etkili olduğunu açıkladı.

Ancak ülkelerin aşılama programları devam etse de uluslararası seyahat için henüz yeterince güvenliğin sağlanmadığını sözlerine ekledi.

AB'NİN ONAYLADIĞI AŞILAR

AB şu ana kadar BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca ve Johnson and Johnson'ın aşılarını onayladı. Bunlar arasında sadece Johnson and Johnson aşısı tek doz olarak uygulanıyor. Avrupa İlaç Ajansı'nın şu anda ön değerlendirmesine devam ettiği aşılar ise Türkiye'de de kullanılan Sinovac ile Curevac, Novavax ve Sputnik V aşıları.

Avrupa bu aşıları yaptırana kapıları açıyor

 

Türkiye ile BionTech 90 milyon doz aşıda anlaştı

 

9 kişinin serveti katlandı! Kovid-19 aşı milyarderleri...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)