BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisServeti günden güne eriyor----

Serveti günden güne eriyor

Serveti günden güne eriyor
31 Ocak 2023 - 13:21 www.finansgundem.com

Asya’nın en zengin insanı Gautam Adani Forbes gerçek zamanlı milyarderler listesinde üçüncülükten sekizinci sıraya geriledi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hindistanlı milyarder Gautam Adani’nin serveti her geçen gün eriyor. ABD merkezli açığa satış araştırmaları firması Hindenburg Research’ün Adani Group hakkında yayınladığı raporun ardından holding piyasa değerinden 72 milyar dolar sildi.

Forbes verilerine göre, rapor öncesinde dünyanın en zengin üçüncü milyarderi olan Gautam Adani şimdi ise 88,2 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin sekizinci insanı konumunda. Asya’nın en zengin insanı olarak da bilinen Adani, Forbes’un gerçek zamanlı milyarderler sıralamasında Warren Buffet, Bill Gates ve Carlos Slim Helu’nun arkasında yer alıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Mumbai borsasında işlem gören Adani şirketleri pazartesi günü karışık bir seyir izledi. Holdingin amiral gemisi şirketi Adani Enterprises hisseleri %4 yükselirken Adani Total Gas hisseleri ise aynı gün %20 değer kaybetti.

Adani pazar günü Hindenburg’ün borsa manipülasyonu ve mali yolsuzluk iddialarına karşı uzun bir çürütme yazısı yayınladı. 413 sayfalık cevap metninde Adani ‘temelsiz’ iddialara cevap verme yükümlülüğü altında olmadığını ancak bu açıklamayı hissedarlarına şeffaflık sağlamak adına yaptığını açıkladı.

Grup raporun “yanlış bilgilendirmeler ve çarpıtılmış gerçeklerle” dolu kötü niyetli bir eylem olduğunu söyledi. Hindistan devi Adani Enterprises’ın 2,5 milyar dolarlık hisse satışı yapacağı hafta bu tür bir raporun yayınlanmasının kötü niyetli olduğuna işaret etti.

Hindenburg yetkilileri ise çürütme metninin başarısızlıkla sonuçlandığını düşünüyor. ABD’li firma Adani’in sorulan soruların çoğunluğuna cevap vermekte başarısız olduğunu belirtiyor.

Ünlü hedge fonu firması Pershing Square’in milyarder yöneticisi Bill Ackman da Hindenburg’ün destekçileri arasında. Ackman Twitter üzerinden yaptığı açıklamada raporun ‘son derece güvenilir’ ve ‘son derece iyi araştırılmış’ olduğunu Adani Group’un cevabının raporun doğruluğu hakkında çok şey anlattığını söyledi.

Adani Enterprises tüm gelişmelere rağmen uluslararası haber ajanslarına yaptığı açıklamalarda ikincil hisse satış programını ve ihraç fiyatını değiştirmeyeceğini bildirdi.

Amiral gemisi şirket hisse satışları için hisse başına 3.122 rupi taban fiyat ve hisse başına 3.276 rupi tavan fiyat belirledi. Adani Enterprises salı gününü 2.948 rupiden kapattı.

Adani Group’tan öfke dolu savunma

 

Bill Ackman: Hindenburg raporu son derece güvenilir

 

Skandal sonrası 2 günde 50 milyar dolar kaybetti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)