BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiSert uyarı: Bizi batıracaksın----

Sert uyarı: Bizi batıracaksın

Sert uyarı: Bizi batıracaksın
17 Şubat 2013 - 00:29 www.finansgundem.com

İş dünyasının ünlü dergisi Barron’s son kapağında ABD Başkanı Obama’yı hedef aldı

Ünlü iş dünyası dergisi Barron’s son sayısında yayımlanan bir analizde ABD’de vergilerin yükseltilmemesi durumunda ekonominin sonunun Yunanistan’a benzeyeceği belirtildi. Dergi kapağında Obama’nın seçim kampanyasına gönderme yaparak “Beni takip edin biz de Yunanistan gibi olabiliriz” yazdı.
ABD’de devletin borcu şu anda 12,2 trilyon dolar ve ülkenin GSYH’sinin yüzde 76’sına denk geliyor. Barron’s ABD’nin bu şekilde borcunun GSYH’ye oranı yüzde 153 olan Yunanistan’dan iyi durumda olduğunu ancak Washington’un yanlış yolda ilerlediği uyarısını yaptı.
Derginin Kongre Bütçe Ofisi’nin rakamlarını dikkate alarak verdiği bilgilere göre ABD’de vergiler yükseltilip, kamu harcamaları azaltılmazsa ülkenin borcunun GSYH’ye oranı 2035’te yüzde 153 olacak ve Yunanistan’ı yakalayacak.Barron’s tek sıkıntının rakamlardan ibaret olmadığına da dikkat çekti.
Eğer ABD’nin ulusal borcu artmaya devam ederse ülkede uzun süreli bir resesyon başlayacak. Bu süreç en az 20-30 yıl sürecek ve ülkede işsizlik yüzde 20’lere çıkacak. Dergide yer alan analizde ABD’nin vergileri yükseltmesinin ülkeyi istikrarlı bir yola sokmaya yardım etmeyeceğine de dikkat çekildi. (Cnbce)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)