BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSeri katil 'Yılan' Fransa yolunda... 'Masumum' dedi----

Seri katil 'Yılan' Fransa yolunda... 'Masumum' dedi

Seri katil 'Yılan' Fransa yolunda... 'Masumum' dedi
24 Aralık 2022 - 11:42 www.finansgundem.com

Asya'da 1970'li yıllarda yirmiden fazla cinayet işleyen ve Netflix dizisi The Serpent'a (Yılan) ilham veren Fransız seri katil Charles Sobhraj, Nepal'de tahliye edilmesinin ardından Fransa'ya doğru yola çıktı.

Cumartesi sabahı ülkesine uçakla ulaşması beklenen 78 yaşındaki seri katil, AFP muhabirine verdiği özel röportajda "masum" olduğunu söyledi.

Kendisinin "yanlışlıkla" seri katil olarak suçlandığını ileri süren Sobhraj, "Hapse girdiğimde hiçbir şey yapmamıştım. Ben masumum. Her şey sahte belgeler üzerine inşa edildi. Tüm bu davalarda ben masumum" diyerek yapacak "çok işi" olduğunu ve Nepal'de dahil olmak üzere "birçok kişiye" dava açacağını sözlerine ekledi.

Nepal'deki mahkeme ve hakimlerin kendisine karşı "önyargılı" olduğunu da ileri süren Sobhraj, "Hakim, hiçbir tanığı sorgulamadan (...) ve sanığın herhangi bir argüman sunmasına izin vermeden kararı yazdı" dedi.

Çarşamba günü Sobhraj'ın serbest bırakılmasına karar veren Nepal Yüksek Mahkemesi, Sobhraj'ın açık kalp ameliyatına ihtiyacı olduğunu ve kararın, cezalarının dörtte üçünü çekmiş olan yatalak mahkumların serbest bırakılmasına izin veren bir Nepal yasasına uygun olduğuna hükmetti.

İki Kuzey Amerikalı turisti öldürmekten 2003 yılından bu yana Himalaya'da tutuklu bulunan seri katilin 15 gün içinde Fransa'ya sınır dışı edilmesine karar verilmişti. 

Kararın duyurulmasından önce Fransa Dışişleri Bakanlığı, iade talebinin "bildirilmesi" halinde Fransa'nın kendisini kabul edeceğini söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)