BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSerdar Bilgili 'Tarih' buldu----

Serdar Bilgili 'Tarih' buldu

Serdar Bilgili 'Tarih' buldu
06 Kasım 2014 - 04:17 www.finansgundem.com

Bilgili Holding'in kiraladığı ve restorasyon çalışmalarını sürdürdüğü tarihi binanın tavanlarındaki boyalar kazınınca tarihi resimler ortaya çıktı

ABD’nin 94 yıl hizmet verdikten sonra 2001 yılında boşalttığı Tepebaşı’ndaki eski konsolosluk binasından bugünlerde özel bir restorasyon faaliyete var. Ceyhun Kuburlu'nun Hürriyet'teki haberine göre dünyada 40 bin üyesi bulunan ‘Soho House’ için hazırlanan tarihi binada özel restorasyon teknikleri kullanılarak, duvarlarındaki tarihi eserler gün yüzüne çıkartılıyor. Yapılan restorasyon çalışması sırasında ABD’li yetkililerinin duvarlardaki ve tavandaki çizimleri boyayarak kapattığı ortaya çıktı. Neredeyse 4-5 kat boyayla 10 santim kapatılan tarihi resimlerin ortaya çıkması sonrası, “Demek ki Amerikalılar da bu tip sansürler uygulayabiliyormuş” yorumlarına sebep oldu.



51 YILLIĞINA KİRALANDI

Özel üyelik sistemiyle çalışan Soho House için hazırlanan bina 51 yıllığına Bilgili Holding’e kiralandı. Bugüne kadar kimsenin görüntüleyemediği konsolosluk binasındaki eserler teker teker gün yüzüne çıkıyor. “Türkiye’de yapılmış en iyi restorasyon çalışmasına imza atıyoruz” diyen Bilgili Holding’in patronu Serdar Bilgili, “Özel bir teknikle eskiterek duvarlar yenileniyor. Duvarlardaki çizimler müstehcen diye boyalarla kapatılmış. 1860 yıllarında yapılan bina müze gibi” dedi. Soho House’ların dünyada çok özel bir üyelik sistemiyle çalıştığını anlatan Serdar Bilgili, şu bilgileri paylaştı:
 
30 BİN KİŞİ BEKLİYOR


“Uluslararası bir restorasyon çalışması yapıyoruz. Soho House ile 15 yıllık bir anlaşma sağladık. Dünyada 40 bin üyesi olan bu özel kulüplerden Londra, Berlin, New York ve Los Angeles gibi yerlerde bulunuyor. Yaratıcı insanların biraraya geldiği bir ortam sunuyor. Müşteri kitlesi gösterişten uzak bir yapıya sahip. Hizmet kalitesi ve yemek çeşitleriyle öne çıkıyor. Hızlı gelişiyorlar. Biz işletme ortağıyız. 3 ay içerisinde açmayı planlıyoruz. Soho House Los Angeles’ta kulübün bekleme listesinde 30 bin kişi bulunuyor. Burası gece kulübü ortamında değil. Tamamen sosyalleşme amaçlı kullanılıyor. İçerisinde 90 odalı otel de bulunuyor. Soho House üyelik işlemlerini kendisi yapıyor. Sözleşmemizde de yer aldığı gibi biz üyelik sistemlerine karışamıyoruz. Buraya üye olanlar dünyadaki tüm Soho House’lardan yararlanabiliyorlar.” 


Binanın bugünkü hali

İLK ADI PALAZZO CORPI 

 
İTALYAN mimar Giacomo Leoni tarafından 1860 yılında işadamı Ignazzio Corpi için konut olarak inşa edilen ABD Konsolosluk Binası’na ilk yapıldığında Palazzo Corpi adı verilmişti. ABD, 1907’de binayı satın alarak büyükelçilik yaptı. 1937’de büyükelçilik Ankara’ya taşınınca bina başkonsolosluğa dönüştürüldü. Amerikan Konsolosluğu binası 2001’de New York’ta yaşanan İkiz Kule saldırılarının ardından güvenlik gerekçesiyle İstinye’ye taşınmıştı. Tepebaşı’ndaki 4 dönüm arazi üzerine kurulu tarihi konsolosluk binası da boş kalmıştı. ABD’nin yurtdışında edindiği Avrupa’da ilk, dünyada da ikinci temsilcilik binası olan yapı freskler ve resimlerle süslenmiş geniş merdivenli girişlere sahip. Yüksek tavanlı binada, yüksek gibi mitolojik kahramanların tasvirleriyle süslenmiş klasik dekorasyon hakim. ABD’nin 94 yıl hizmet verdikten sonra boşalttığı Tepebaşı’ndaki eski konsolosluk binasına butik otel yapmak için işadamı İhsan Kalkavan da başvuruda bulunmuştu. Ancak bina daha sonra 49 yıllığına işadamı Serdar Bilgili’ye kiralandı.


Binanın eski hali

ÇOCUKLARIM VE İŞİME ODAKLANDIM

BEŞİKTAŞ’ta yöneticilik yaptığı dönemde işlerine çok fazla odaklanamadığını anlatan Serdar Bilgili, “12 yıl spor yöneticiliği yaptım. 1992 yılına kadar gazetede bir defa çıkmamıştım. Süleyman Seba yönetime aldı. Türkiye tarihindeki en genç yönetici olarak öne çıktım. Sonra her gün medyada yer almaya başladım. Başkan olunca bu en üst noktaya çıktı. Çok keyif aldığım dönemler de oldu. Ancak özel hayatım kalmadı. Şimdi bekâr bir baba olarak çocuklarımı yetiştirmeye çalışıyorum. Kaliteli zaman geçirmeye çalışıyorum. İş hayatıma da odaklanabiliyorum. Artık sadece işim ve çocuklarım var” dedi.

Yöneticilerin hayatı çalkantılarla dolu 

TÜRKİYE’de kulüp başkanlığı yapmanın çok zor olduğunu anlatan Serdar Bilgili, şu bilgileri verdi: “Mevcut başkanların özel hayatlarına bakabilirsiniz. Kulüp yöneticilerinin özel hayatı çalkantılarla doludur. Sürekli medyada yer almak insanın özel yaşantısına olumsuz etki ediyor. Ben kendimi bağladım. Artık geri dönmeyeceğim. 10 yıldır neredeyse maça bile gitmedim.”
 
Kıbrıs’a yatırımdan vazgeçiyoruz

AMERİKALI otel zinciri Marriott ile Kıbrıs’ta 4 yıl önce bir projeye başladıklarını anlatan Serdar Bilgili, “Bürokratik engeller nedeniyle bu yatırımdan vazgeçmek üzereyiz. 150 milyon Euro’luk bir yatırım planlıyorduk” dedi. Kıbrıs’a 350 odalı ve golf sahası olan bir tesis inşa etmeyi planladıklarını belirten Bilgili, şöyle konuştu: “Kıbrıs yeni Monte Carlo olma potansiyeline sahip. 4 yıl önce yatırım için arsa tahsis ettik. Çok büyük bürokratik engellerle karşılaştık. Buranın işletmesi için Marriott otel zinciri ile anlaştık. Ortak yatırım için imza attık. Yatırama başladık ancak geldiğimiz noktada yatırımdan yıldık ve vazgeçmek üzereyiz. Çok büyük sıkıntılarla karşılaşıyoruz ve bizi engellemeye çalışıyorlar. Projeyi yarım bırakmayı planlıyoruz. Kıbrıs yatırım için zor yer. Bankalar finanse etmiyor. Projeleri onaylatmak 5 ay yerine 2.5 yıl sürüyor. Yatırımı daha fazla riske atmamayı düşünüyoruz. Yatırım ortamı mevcut değil. Bizim hedefimiz golf turistini çekmekti. Mevcut yatırımlar daha çok casino üzerine. Bizim gibi turizme yönelik yatırım yapan yok. Burada da güven ve destek bekliyoruz ancak onu göremeyince yılıyoruz. İspanya’ya, Fransa’ya, İtalya’ya yazın tatile giden turistin buraya gelmesi gerekiyor. Bunun için de kaliteli otel ve hizmet lazım. Akdeniz’in golf merkezi olabilir.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)