BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSendikalardan '1 Mayıs' açıklaması----

Sendikalardan '1 Mayıs' açıklaması

Sendikalardan '1 Mayıs' açıklaması
16 Nisan 2024 - 16:19 www.finansgundem.com

Birçok işçi sendikası, 1 Mayıs'ta Taksim'de coşkulu bir şekilde bir araya gelineceğini duyurdu. DİSK Genel Sekreteri Görgün ise "Milyonlarca kalp, Taksim 1 Mayıs alanında atacak" dedi.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB tarafından 1 Mayıs programına ilişkin Beşiktaş'ta basın açıklaması düzenledi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Sekreteri Tayfun Görgün, "Bu sene, başta İstanbul Taksim Meydanı olmak üzere ülkenin dört bir yanındaki 1 Mayıs meydanlarında coşkuyla, umutla buluşacağız" dedi.

Sözcü'nün haberinde yer alan bilgilere göre, DİSK, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türkiye Diş Hekimleri Birliği (TDB) ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası, Beşiktaş İskele Meydanı'nda ortak basın açıklaması düzenledi.

Burada konuşan Görgün, 1 Mayıs'ta dünyanın dört bir yanındaki işçilerle, barışa, eşitliğe, adalete ve özgürlüğe dair taleplerini haykıracaklarını söyledi.

Görgün, 1 Mayıs'ta Türkiye ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü ve kulağının İstanbul Taksim'de olacağını kaydederek, "Milyonlarca kalp, Taksim 1 Mayıs alanında atacak." dedi.

İşçilerin başta Taksim olmak üzere ülkenin dört bir yanındaki 1 Mayıs alanlarına yürüyeceğini dile getiren Görgün, burasının demokrasinin simge yerlerinden biri olduğunu vurguladı.

"1 Mayıs'ta Taksim'de olmak her işçinin, emekçinin hakkıdır. Bizler de bu hakkı kullanacağız"

Görgün, Taksim Meydanı'na ilişkin Anayasa Mahkemesi'nin geçen aralık ayında son kararını verdiğini öne sürerek, "Doğrudan bu karardaki ifadelerle söylersek, 1 Mayıs'ta Taksim'de olmak her işçinin, emekçinin hakkıdır. Bizler de bu hakkı kullanacağız. Bu sene, başta İstanbul Taksim Meydanı olmak üzere ülkenin dört bir yanındaki 1 Mayıs meydanlarında coşkuyla, umutla buluşacağız" diye konuştu.

Görgün, bir basın mensubunun sorusu üzerine, her işçi ve emekçinin 1 Mayıs'ta olma hakkı bulunduğunu söyledi.

Taksim'e 1 Mayıs'ta temsili olarak çıkmayı kabul etmediklerini anlatan Görgün "1 Mayıs'ı kutlamak isteyen tüm emekçi ve işçilerle 1 Mayıs'ta Taksim'de alanda olacağız" ifadesini kullandı.

Görgün, Taksim Meydanı için resmi bir izin başvurularının olmadığını aktararak "Bu aynı zamanda sendikal bir eylemdir, özel izne gerek yok. Herkesin hakkıdır. Kamu makamlarına bilgi vereceğiz. Bu arada İstanbul Valiliği'ne ve İçişleri Bakanlığı'na, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlayacağımızı ve buna ilişkin yasal dayanaklarımızı bir dosya halinde verdik. Yani kamu makamlarını haberdar ettik" dedi.

UNCTAD, Türkiye büyüme tahminini revize etti

 

Yılın 4. kabine toplantısı başladı

 

Olimpiyat meşalesinin Fransa'ya yolculuğu başladı

 

Putin devlet başkanlığı mazbatasını aldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)