BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSektörü yeniden dizayn edeceğiz----

Sektörü yeniden dizayn edeceğiz

Sektörü yeniden dizayn edeceğiz
03 Nisan 2013 - 10:31 www.finansgundem.com

SPK Başkanı Ertaş, yatırım bankası gibi çalışacak büyük aracı kurumlar istediklerini söyledi

SPK Başkanı Ertaş, küçük ve orta ölçekli aracı kurumlar yerine, yatırım bankası gibi çalışacak büyük aracı kurumlar istediklerini söyledi.
The Wall Street Journal Türkiye'den Kerim Karakaya'ya açıklamalarda bulunan SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, sektörü yeniden dizayn etmek istediklerini, bu kapsamda küçük ve orta ölçekli aracı kurumlar yerine büyük ölçekli kurumlar istediklerini belirtti.
Ertaş, "Nispeten yüksek sermayeli, kurumsal ve teknik alt yapısı yüksek, sektöre katma değer sağlayan, yatırım bankası gibi faaliyet gösteren aracı kurumların yer aldığı bir aracılık sektörünü
hedefliyoruz" dedi.
"2008 krizini başarıyla atlatan mali sektörümüzün güçlendirilmesini istiyoruz" diyen Ertaş, "Aracı kurumlarımızı farklı kategorilere ayırarak yapacakları işlere göre öz kaynak bulundurmalarını sağlayacağız" değerlendirmesinde bulundu.
Ertaş, halka arzlara ilişkin yaptıkları son düzenlemelere de değindi. Halka açılan şirketlerin halka arz sonrası performansının önemli olduğunu söyleyen Ertaş, bu sayede sistemin gelişebileceğini kaydetti. Ertaş geçmişte yapılan halka arzlarda ise bu açıdan başarının sağlanamadığını savundu.
"Halka arz seferberliği döneminde halka arz edilen şirketlerin hisse senetlerinin borsadaki fiyat performansına baktığımızda olumlu bir tabloyu maalesef göremiyoruz" diyen Ertaş, "Bu şirketlerimizden pozitif getiri sağlayanlar yaklaşık yüzde 25, negatif getiri sağlayanlar ise yüzde 75 düzeyinde" diye konuştu.
Borçlanma araçları pazarında son yıllarda önemli gelişme sağlandığını kaydeden Ertaş, 2013'de de ivmenin artarak devam edeceğini kaydetti. 2010'da 8.1 milyar lira, 2011'de 53.7 milyar lira ve 2012'de ise 71.1 milyar lira borçlanma aracının SPK kaydına alındığını hatırlatan Ertaş, bu rakamın 2013'de 100 milyar liraya ulaşmasını beklediklerini açıkladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)