BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSEDDK'dan yaptırım uyarısı----

SEDDK'dan yaptırım uyarısı

SEDDK'dan yaptırım uyarısı
14 Aralık 2022 - 13:40 www.finansgundem.com

SEDDK Başkanı Eroğlu, trafik sigortalarına ilişkin yeni bir yol haritası ortaya koyduklarını belirterek, "Riskli sigortaları tamamen apayrı kategoriye alıyoruz. Onlara da ciddi yaptırımlar getireceğiz."dedi.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, Mevzuat Uyum Derneği tarafından düzenlenen II. Mevzuat Uyum Konferansı’nın açılışındaki konuşmasında, şu anda Türkiye’de sigorta sektörünün büyüklüğünün istenilen düzeye ulaşamadığını bildirdi.

“Biliyorsunuz biz ilk 20 ekonomi arasındayız. Sigortamız 38. sırada. En azından ekonomimizin bulunduğu noktaya yaklaşmalıyız” diyen Eroğlu, “Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlara ulaşamıyoruz. Dolayısıyla sektör olarak bir paradigma değişikliğine ihtiyacımız var. Bu paradigma değişikliğinde düzenlemelerin rolünün çok önemli olduğunu, mevzuat altyapısının çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

‘TRAFİK SİGORTASI HEPİMİZİN MESAİSİNİ ÇALIYOR’

“Hepimizin her gününü meşgul eden bir trafik sigortası sıkıntısı var” diyen Eroğlu, “Bu hepimizin enerjisini alıyor, dağıtım kanallarından şirket yöneticilerine ve otoriteye kadar hepimizin mesaisini çalıyor. Bizim burada geleceği tasarlamayı konuşmamız gerekirken trafiği konuşuyoruz” şeklinde konuştu.

Şu anda trafikte ihtiyac olan şeyin kültür değişikliği olduğunu ifade eden Eroğlu, bu yönde trafik sigortasında bir yol haritası ortaya koyduklarını söyledi.

"KAMUOYU 'TRAFİK CANAVARI' DİYOR"

“Riskli sigortaları tamamen apayrı kategoriye alıyoruz. Onlara da ciddi yaptırımlar getireceğiz” diyen Eroğlu, “Sadece tarifeyi konuşmuyorum. Psikoteknik testler, psikolojik takviyeler, eğitim…Bir yılda minimum 3 defa kaza yapan 6 bin kişi var. Bunların bazısı 8 defa kaza yapmış. Bunlara ben ‘şoför’ demiyorum, başka bir şey… Kamuoyu ‘trafik canavarı’ diyor” ifadelerini kullandı.

“Bizim bunları rehabilite etmemiz lazım” da diyen Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü;

“Kazaya karışmak demiyorum. Kusurlu bir şekilde kazaya karışıyor. Herkes kazaya karışabilir. Trafik kurallarına uyduğunuzda kazaya neden, niye karışacaksınız? Burada başka bir şey var. Bu kişilerin gerekirse ehliyetlerinin askıya alınması gerektiğini düşünüyorum. Nasıl alkollü kişi yakalandığında 6 ay ehliyeti askıya alınıyorsa bir kişi yılda 5 defa kaza yaparsa farklı bir şeydir bu…”

‘KİŞİ KENDİ GEÇMİŞİNİ GÖREBİLECEK’

Eroğlu, trafik sicil belgesi uygulamasının bir devrim olduğunu ve kamuoyunun bunun önemini çok anlamadığını belirterek, “Şoförlerin trafik geçmişini işletmelere sunma zorunluluğu ya da imkanı getireceğiz. Trafik geçmişi şu anda sunulmuyor ama bu imkan getirildikten sonra kişi kendi geçmişini görebilecek. Dolayısıyla bir kazadan dolayı repütasyonunun olumsuz etkileneceğini düşünen otobüs işletmesi, şoförlerden bu belgeyi istediği zaman trafik canavarları iş bulamayacak” dedi.

SEDDK’da iki yeni atama

 

SEDDK trafik sigortası için yeni yol haritası çizdi

 

SEDDK, yabancıların BES'e katılımına ilişkin usul ve esasları belirledi

 

Trafik sigortasında kriz! SEDDK'dan yaptırım uyarısı

 

SEDDK'den trafik sigortası çağrısı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)