BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSeçim vaatleri ek vergi getirir----

Seçim vaatleri ek vergi getirir

Seçim vaatleri ek vergi getirir
17 Mayıs 2015 - 10:21 www.finansgundem.com

AK Parti İstanbul milletvekili adayı Berat Albayrak, muhalefetin seçim vaatlerini eleştirdi

AK Parti İstanbul milletvekili adayı Berat Albayrak, aHaber'de katıldığı programda Albayrak'ın siyaset yolculuğu, 7 Haziran seçimleri öncesi siyasi partiler, Türk ekonomisinin durumu ve başkanlık sistemi konuşuldu. 

7 Haziran seçimleri öncesi atmosferi değerlendiren Albayrak, sahada sadece AK Parti'nin olduğunu ve gelen tepkileri de gayet olumlu bulduğunu söyledi. Albayrak, Türkiye'deki problemlerin çoğunluğunu AK Parti'nin çözdüğünü vurguladı. 

HALK İNANMIYOR 

Muhalefet partilerinin ekonomi vaatlerini eleştiren Albayrak, "Muhalefetin vaatlerinin hiçbir anlamı ve denklemi yok. Vaat siyasetine halk inanmıyor. Bu vaatleri karşılamanız için vatandaşa vergi yüklemeniz lazım" dedi. HDP'nin barajı geçip geçemeyeceği ile ilgili tartışmayı yorumlayan Albayrak, "Türkiye'de barajı geçemeyen birçok parti siyaseten yaşadı. Bir partinin barajı geçip geçememesinin hiçbir ehemmiyeti yok" diye konuştu. 

TÜRKİYE'YE HAS SİSTEM 

Türkiye'yi 1982 Anayasası'ndan kurtarmak için yeni anayasanın çok önemli olduğunu belirten Albayrak "Yeni anayasa ve istikrarın bekası sistem için çok önemli. Türkiye'ye has bir başkanlık sisteminin olabileceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin, ekonomisi itibarıyla dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olduğuna dikkat çeken Berat Albayrak, "Son 6-7 yıldır çok başarılı bir performans sergilendi. Bölgede siyaset ve ekonomisi istikrarlı olan tek ülkeyiz. Bugün ülke olarak dünyaya 15 bin kaleme yakın ürün ihraç eder konuma geldi. Bana göre Türkiye'nin büyümesindeki en önemli unsur reel büyümedir" değerlendirmesinde bulundu. 

TEDAVİ DEVAM EDİYOR 

Küresel enerji sektöründe Türkiye'nin konumuyla ilgili soruları da yanıtlayan Albayrak, Türkiye'nin enerjiyi çeşitlendirmek adına çok önemli adımlar attığını ve enerji stratejisinin hayati önem arz ettiğini söyledi. Albayrak, Paralel Yapı ile mücadelede ise teşhis döneminin bittiğini, tedavinin sürdüğünü söyledi. Albayrak, "Bu örgüt artık endişe verici boyutta değil" dedi. Programda 28 Şubat sürecinde yaşananlar da konuşuldu. 28 Şubat darbesinin büyük bir toplumsal yara açtığını belirten Berat Albayrak, "28 Şubat'ta dindar vatandaşlarımıza büyük bir zulüm uygulandı ama artık böyle bir tehlike yok. Türkiye'de fiziksel olarak darbe tehlikesi olduğu düşüncesinde değilim" dedi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)