BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSeçim piyasaları nasıl etkiler?----

Seçim piyasaları nasıl etkiler?

Seçim piyasaları nasıl etkiler?
12 Mayıs 2014 - 07:07 www.finansgundem.com

ATA Finans Grubu CEO’su Murat Demirel, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bu yılki makro dengeleri tehdit etmesini beklemediklerini belirtti

Ata Finans Grubu’nun düzenlediği değerlendirme toplantısında konuşan Demirel, piyasaların yön tayininde yüzde 75 dış, yüzde 25 iç gelişmelerin etkili olduğunu söyledi. Piyasaların nereye gideceğini hiç kimsenin bilemeyeceğinin altını çizen Demirel, “Ancak bugünkü verilerle, düne nazaran daha iyi bir konumdayız diyebilirim. Makro dengeler üzerinde dünyadaki gelişmeler iç gelişmelerden daha çok etkili” dedi.

RİSKLİ BİR SÜREÇ

Portföylerinde bulunan kısa vadeli yabancı yatırımcılardan cumhurbaşkanlığı seçim sürecini “riskli bir süreç” olarak görenlerin de olduğunu kaydeden Demirel, “Ancak uzun vadeli bakan yabancı yatırımcı portföyümüz de var. ‘Seçimleri bir görelim’ havası olsa da yabancı yatırımlar devam ediyor” diye konuştu. Makro ekonomik öngörüleri ile ilgili bilgi veren Ata Yatırım Araştırma Direktörü Cemal Demirtaş da, 2014 yılında dış talepteki toparlanma ile yüzde 3 büyüme beklediklerini belirterek, kurlarda yaşanan yükseliş ve iç talebi daraltmaya yönelik alınan önlemlerle 2014’te cari açıkta düzelme öngördüklerini söyledi. Demirtaş, bu yıl cari açık/GSYH oranının yüzde 7.8’de 6.5’e gerilemesini beklediklerini kaydetti.

80.000 BİN NORMAL

Demirtaş ayrıca, borsada fiyat/kazanç oranlarının şu an 10 civarında olduğunu, bunun 12’nin üstüne çıkması durumunda fiyatların pahalı hale geleceğine işaret ederek “Şu an 80,000 endeksi normal” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)