BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSeçim aynı zamanda bir referandum niteliğinde----

Seçim aynı zamanda bir referandum niteliğinde

Seçim aynı zamanda bir referandum niteliğinde
19 Eylül 2015 - 10:55 www.finansgundem.com

SYRIZA lideri Tsipras, "20 Eylül seçimlerindeki ikilem Yunanistan'ın geri dönüp dönmeyeceği konusudur" dedi

Yunanistan'da, Radikal Sol İttifak Partisi (SYRIZA) lideri eski Başbakanı Alexis Tsipras, Pazar günü yapılacak genel seçimlerdeki ikilemin ülkenin tekrar eski günlere dönüp dönmeyeceği konusu olduğunu belirtti.

Tsipras, Pazar günü yapılacak erken seçim öncesi başkent Atina'daki Sintagma meydanında yaptığı son konuşmada, SYRIZA hükümetinin 7 aylık iktidarı boyunca zor ekonomik koşullarda baskı ve şantajlara karşı mücadele ettiğini ifade ederek, "Bundan sonra Avrupa hiçbir zaman eski Avrupa olmayacak" dedi.

Yunanistan'daki seçimlerin sonucunun Avrupa'daki gelişmeler için de belirleyici olacağını kaydeden Tsipras, "Bloklar oluştu. Bir yanda ilerici güçler, diğer yanda ise muhafazakarlar. Çarpışmalar çok ve sürekli olacak" diye konuştu.

Tsipras, SYRIZA'nın, Pazartesi günü Yunan halkının iradesiyle yeniden iktidara geleceğini ve Yunanistan'ı ve Avrupa'yı değiştirmek için başlattığı çabalarını dört yıl daha sürdüreceğini söyledi.

Halkın, adalet ve haysiyet arzusunun bir parantez olamayacağını vurgulayan Tsipras, "Birileri bizden, SYRIZA'dan ve sizlerden kolayca kurtulacaklarını sandı. Yanıldılar. Şimdi de tek başımıza iktidar olamayacağımızı iddia ediyorlar. Ancak halkın iradesini hesaba katmıyorlar" dedi.

Tsipras, SYRIZA hükümetinin zorluklarla karşılaştığını ancak buna rağmen insani krizle ilgili yasayı parlamentodan geçirerek ve işten çıkarılanları yeniden işe alarak gerçek niyetiyle ilgili örnekler verdiğini dile getirdi.

Yunan halkının, toplumun büyük bölümünün çıkarlarını müzakere etmesi için SYRIZA'ya güvenmesi gerektiğini vurgulayan Tsipras, "Pazar günü yapılacak seçimler aynı zamanda bir referandum niteliğindedir. Seçimlerdeki ikilem Yunanistan'ın geri dönüp denmeyeceği konusudur" ifadelerini kullandı.

SYRIZA lideri Tsipras, Pazartesi'den sonra Yunanistan'ın başbakanı olarak Brüksel'de artık yalnız olmayacağını, Podemos'un lideri Pablo İglesias ve Sinn Fein'in lideri Gerry Adams'ın da yanında bulunacağını ve birlikte mücadele edeceklerini söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • seçmen19 Eylül 2015 11:06

    bizim 7 haziran seçimi de referandum niteliğindeydi. ama sonucu beğenmeyenler yan, referandum gibi olan seçim sonucu yedikleri tokadı sindiremeyenler bi daha seçim istediler. eminim 1 kasımda aynı sonuç çıksa yine halka saygı duyayıp seçime giderler. keşke halka azıcık saygı duysalar.