BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSeçil Erzan: Evime gelip darp ettiler, para bende değil----

Seçil Erzan: Evime gelip darp ettiler, para bende değil

Seçil Erzan: Evime gelip darp ettiler, para bende değil
15 Ocak 2024 - 14:13 www.finansgundem.com

Aralarında spor dünyasının ünlü isimlerinin de bulunduğu toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen Seçil Erzan ve 6 sanığın yargılandığı “gizli fon’ davasında 3. duruşma başladı.

Seçil Erzan hakkında açılan, ‘gizli fon’ davasının üçüncü duruşması İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen banka şube müdürü Seçil Erzan ve 6 sanığın yargılandığı üçüncü duruşmaya da ilgi yoğun oldu.

Duruşmada, Seçil Erzan ve 6 şüpheli mahkemede yer alırken, bazı müştekiler de mahkemede hazır bulundu. Cuma günü ifadesi alınamayan Semih Kaya da duruşmaya geldi. Tutuklu sanıklar Seçil Erzan ile Ali Yörük’ün katıldığı duruşmada futbolcu Semih Kaya tanık olarak dinlendi.

“BENDEN YÜKSEK FAİZLER ALDILAR, BUNLAR BULUNSUN”

Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre duruşma, Seçil Erzan'ın ifadesiyle başlandı. Seçil Erzan yaptığı savunmada, "Ayhan Akman, Metin Taş, Semih Kaya, Süleyman Aslan, Fırat Özdemir benden yüksek faizler aldı. Bunların bulunmasını istiyorum. HTS kayıtları MASAK raporu, banka hareketleri incelensin. HTS eşleşmelerim, gerçek mağdurların oluştuğu tarihlerin kayıtlarını, MASAK kayıtlarını, paraların kaynakları için sizlerden yardım istiyorum. Söylediğim şeylerin ispat edilmesi için şart" diye söze başladı.

Erzan şöyle devam etti: "Görüyorum ki; en yakınımda olan Nazlı Can, 'Ben Fırat’ı tanımıyorum' diyor. Bunlar mutlaka ortaya çıkmalı. Cuma günü söylediklerimden başka bir şey çıkmayacak. Ben telefonumu her şey ortaya çıksın diye çıkardım.

“CANIMIN KIYMETİ YOK, BEDELİNİ ÖDÜYORUM”

Bagaj açıldığında para kapışılıyordu. Canımın kıymeti yok. Bunların bedelini ödüyorum. Her şey ortaya çıksın. Herkes doğruları söylesin; kim aldığını söylerse, gerçekleri ortaya çıkarırız. Bankanın bunu fark etme durumu vardı. Teftiş yapılsaydı Bülent Çeviker, Emre Çolak bankaya gelmeyecekti. Olmayacaktı bunlar.

Bu para bende değil. 8 Nisan’da benim evime gelip darp ettiler. Batan geminin malları. Bu davada gerçek mağdurlar var. Emre Belözoğlu’nun parası 10 kişiye dağıtıldı."

Soruşturmada sık sık adı geçen Semih Kaya, tanık olarak dinlendi. Kaya ifadesinde şunları söyledi: “Kur Korumalı Mevduatı’ndan paramı bozup Seçil Erzan’a teslim ettim. 1 milyon 200 bin Euro’yu dolara çevirerek kendisine teslim ettim. Kendisinin Levent’e tayini çıktı. Yurt dışında oynuyordum. Çek Cumhuriyeti hesabımdan 2,2 milyon euroluk hesabımdan para gönderdim. Tarihi tam hatırlamıyorum. Aldığım paralar oluyordu. Şu ana kadar 3,5 milyon dolar aldım. Parça parça aldım. Yatırdığımda da Seçil Erzan yanımdaydı. Aldığım bütün parayı hesabıma yatırdım. Elden sadece 100 bin dolar ev için komisyon ödemesi yaptım. Bodrum’daki evi hesabımdaki parayla aldım."

"HERHALDE MATEMATİĞİNDE SORUN VAR"

Mahkeme başkanının "Seçil Erzan fondan en yüksek parayı Semih Kaya aldı" sorusuna ise Semih Kaya, “Aramızda herhangi bir sorun yok. Herhalde matematiğinde problem var. Sürekli kendisi tarafından bir kurgu planlanıyor. Biz Seçil Erzan’la nişanlısı Candaş Gürol varken görüştük. Fırat Özdemir’le hiç bahsetmedim” dedi.

Semih Kaya tanık olarak ifade verirken Seçil Erzan araya girerek “Sadece bana Semih’in şu cümleyi kurup kurduğunu söylemesini istiyorum. Bu para bana gelmek zorunda ne olursa olsun bunu kabul etmiyorum. Mutlaka bu para bana gelecek dedi mi demedi mi” ifadelerini kullandı.

Semih Kaya buna cevap olarak “Söylemedim. Ben 10 yıldır burada futbol oynadım. Benim yaptığım sözleşmelere bakıldığında bu anlaşılacaktır. Seçil Erzan kimdir ki bana ev aldıracak. Asla böyle bir ifade kullanmadım" dedi.

Daha sonra müşteki Nuray Şengüler'e söz verildi. İfade veren Nuray Şengüler, 5 milyon lira ve 56 bin dolar Erzan'ın fondan bahsetmesi sonrasında Banka içerisinde verdiğini belirterek şikayetçi olduğunu söyledi.

Seçil Erzan ağlayarak anlattı: Ödediğim faiz tefecilikte bile yoktu

 

Seçil Erzan yarın ikinci kez hakim karşısına çıkacak

 

Seçil Erzan'ın kırık telefonu: Ye ye bitmedi mi, kaç para aldılar ki?

 

Seçil Erzan’ın cep telefonundan yeni detaylar!

 

Seçil Erzan'ın cep telefonundaki 181 bin 538 bin mesaj ortaya çıktı

 

Seçil Erzan olayında Fatih Terim'e ilişkin yeni gelişme

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)