BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSchneider Electric’ten dünyaya 'küresel ısınma' çağrısı----

Schneider Electric’ten dünyaya 'küresel ısınma' çağrısı

Schneider Electric’ten dünyaya 'küresel ısınma' çağrısı
08 Nisan 2016 - 12:19 www.finansgundem.com

Schneider Electric CEO’su Jean-Pascal Tricoire: Dünyanın bütün belediye başkanları birleşse, küresel ısınma sorunu kökünden çözülebilir!

Enerji verimliliği alanında dünyanın lider şirketlerinden Schneider Electric’in Global CEO’su Jean-Pascal Tricoire, küresel ısınmanın ana gerekçesi olan karbon salımının %80’inin kentler kaynaklı olduğunu kaydetti ve çözüm için radikal bir çağrı yaptı: “Dünyanın bütün belediye başkanları; Birleşin! Çünkü kentleri karbondan kurtarırsak, dünyamızın geleceğini kurtarırız.”

Schneider Electric, 40 ülkeden basın, kamu ve özel sektör temsilcisi bine yakın fikir önderinin katılımıyla Paris’te düzenlediği İnovasyon Zirvesi’nde enerji verimliliğine hizmet eden mevcut ve gelecek teknolojileri tanıttı. Zirvede konuşan şirketin global CEO’su Jean-Pascal Tricoire, 2050’de şehirlerde 2.5 milyar insanın yaşıyor olacağını vurgulayarak, karbonu kentlerde yakalama konusunda çözüm üretmek için insanlığın elini çabuk tutması gerektiğini kaydetti. Tricoire, Fransa dahil birçok ülkede binaların %50’si kadarının kamu mülkiyetinde olduğunu belirterek, “Bu bina parkının enerji tüketimi ve yönetimi konusunda çok verimli olduğunu söyleyemem. Kamu yönetimleri önce kendi binalarını dönüştürerek, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik konusunda örnek olmalılar” diye konuştu.

Küresel ısınmanın önüne geçmek için karbonun fiyatlanması talebinin ciddi boyutlara tırmandığının altını çizen Tricoire, hükümetlerin bunu çok akılcı çözümlerle sağlaması gerektiğini, zira bu sorunun çözümüne ilişkin iradenin ekonomik değil, politik bir mesele olduğunu söyledi. Enerji verimliliğini sağlayarak COP21 taahhütlerini yerine getirmenin aslında mevcut teknolojilerle bugünden mümkün olduğunu hatırlatan Tricoire, ancak bu potansiyelin %60’ının henüz atıl olduğunu savundu. Tüm dünyada tüketilen enerjinin %50'sini mesken ya da ofis olarak kullanılan düşük teknolojili binaların, %30’unu ise sanayi tesislerinin tükettiğini kaydeden Tricoire, her iki alanda da tüketimin önümüzdeki 30-35 yıl içinde %50 artacağının tahmin edildiğini ifade etti.

Tricoire, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aynı zaman biriminde küresel ısınmayı 2 derecenin altında tutabilmek istiyorsak, enerjiyi bugünkünden 3 kat daha verimli kullanmalıyız. Bunu sadece söylemiş olmak için söylemiyoruz. Schneider Electric olarak kanıtını da sunuyoruz. Biz kendi şirketimizde halihazırda piyasada bulunan mevcut çözümlerimiz ile hatırı sayılır bir enerji verimliliği yatırımı yaptık. Bunun sonucunda enerji harcamalarımızı 4'te 1'ine indirdik, yatırımımızı ise 3 yılda amorti ettik. Enerji verimliliği alanında inovasyona odaklanarak 10 yıl içinde 3 katı büyüklüğe ve 26.6 milyar Euro’luk bir ciroya eriştik. Bizim başarı hikayemiz enerji verimliliği çözümlerine ve tasarrufa olan ihtiyacın ve talebin bir kanıtı. Bugünse şirketimizde çalışan 21 bin mühendisin en öncelikli sorumluluğu inovasyon geliştirmek. Bunların 10 bini sadece yazılım geliştiriyor. Bu sayede enerji verimliliğinde çıtayı çok yükseğe koyarak pazarda kendi standartlarımızı oluşturduk ve Green Premium adını verdiğimiz yeşil ürün markamızı yarattık. Bugün ürettiğimiz enerji yönetimi çözümlerinin 3’te 2’si bu Green Premium amblemini taşıyor.”

İLK KARBON EMİSYONSUZ MARATONU YARATACAK

2014 yılından bu yana Paris Maratonu’nun isim sponsorluğunu yapan Schneider Electric, bu yıl 40.sı koşulan maraton ile birlikte sponsorluğunu 3 yıl daha uzattı. Bu yıl 149 ülkeden 57 bin sporcunun katıldığı maratonda açığa çıkan karbon emisyonunun %50’sini Schneider Electric, Kırsal Enerji Tasarrufu Projesi kapsamında Kenya’ya sosyal yatırım bütçesi olarak aktardı. Schneider Electric CEO’su Jean-Pascal Tricoire 2 yıl içinde Paris Maratonu’nu dünyanın ilk karbon emisyonsuz maratonu yapacaklarını kaydetti. Maratonda her 5 kilometrede bir sporcu standı yer alırken, bu stantlarda enerji vermek amacıyla sporculara sunulan 23 ton muz, 16 ton portakal, 7 ton elma, 2.2 ton kuru meyve ve kuruyemiş, 412 bin adet şeker küpü, 482 şişe su ve 43 bin litre enerji içeceği tüketildi. Bitiş çizgisinde atletlerin fiziksel yorgunluklarına müdahale etmek içinse 380 masaj terapisti hazır bekledi.

Öte yandan Paris Maratonu kapsamında Birleşmiş Milletlerin HeforShe cinsiyet eşitliği kampanyasına da destek veren Schneider Electric’in 3 bin civarında çalışanı ve iş ortağı bu kampanyaya farkındalık yaratmak amacıyla koştu. Schneider Electric’in 23 bin erkek çalışanı da kampanyaya destek vermek amacıyla cinsiyet eşitliği bildirisine imza attı.

ENERJİ VERİMLİLİĞİ İHTİYAÇ LİSTESİ

1.2 milyar – Halen elektriksiz yaşayan dünya nüfusu

1 milyar – Halen sürdürülebilir bir enerji kaynağına erişimi olmayan dünya nüfusu

2.5 milyar – 2050’de şehirlerde yaşayacak dünya nüfusu

7 adet Paris – Önümüzdeki 30 yıl boyunca her yıl şehirlere eklenecek nüfus büyüklüğü

40 yıl – Tarihin başlangıcından bu yana yarattığımız şehirli nüfus kadar nüfusu şehirlere yerleştireceğimiz gelecek zaman zarfı

1.5 kat – Dünya enerji tüketiminin gelecek 40 yıl içindeki toplam artışı

%50 - sanayinin kullandığı enerjinin gelecek 35 yıl içindeki artış oranı

 %70 – yenilenebilir kaynaklardan gelecek enerji üretiminin gelecek 15-20 yıl içinde yeni eklenecek toplam enerji kaynağına oranı

600 bin – Sadece Fransa’da 1 yılda elektrik kaynaklı yaşanan kaza adedi

1.5 miyar Euro – ABD’de her yıl elektrik kaynaklı meydana gelen  50 bin adet orman yangınının yarattığı maddi zarar

%82 - Yarının binalarının enerji verimliliği bakımından yakalaması gereken oran

20 bin - Schneider Electric’in 170 yıl önce kurulduğu ilk günden bu yana enerji verimliliği çözümleri üretmek için aldığı patent sayısı

500 – Firmanın her yıl yaptığı patent başvurusu sayısı

1.2 milyar Euro - Schneider Electric’in yıllık AR&GE bütçesi

720 – İşi sadece “çığır açıcı inovasyon” geliştirmek olan “Edison Uzmanı” mühendis sayısı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)