BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSchindler 2 bin kişi çıkaracak----

Schindler 2 bin kişi çıkaracak

Schindler 2 bin kişi çıkaracak
24 Temmuz 2020 - 15:42 www.finansgundem.com

Salgınının olumsuz anlamda etkilemediği sektör neredeyse kalmadı. Son olarak, İsviçreli asansör ve yürüyen merdiven üreticisi Schindler de yaşanan küresel ekonomik kriz nedeniyle dünya çapında 2 bin personelini işten çıkaracağını açıkladı.

Dünyanın önde gelen asansör ve yürüyen merdiven firmalarından Schindler de korona virüsü salgınının getirdiği ekonomik sıkıntılarla başa çıkamadı.

Bloomberg'de yer alan habere göre İsviçreli şirket, taleplerdeki büyük düşüşün ardından dünya çapında 2 bin çalışanını çıkarma kararı aldı.

Bu sayı, şirketin tüm iş gücünün yüzde 3'üne denk geliyor. Schindler, idari kadrodaki personelden çıkarma yapacak ve bunu önümüzdeki iki yıla yayacak.

Şirketten yapılan açıklamada, “Korona virüsü salgını, dünyadaki her pazarı olumsuz etkiledi. Bunların başında da inşaat sektörü geliyor. Ayrıca İsviçre frangının gücü de bizi zorluyor” denildi.

SİPARİŞLER YÜZDE 12.1 AZALDI
Schindler'in İsviçre frangı cinsinden gelirleri senenin ilk yarısında yüzde 8.7 azaldı. Şirketin aldığı siparişlerde ise aynı dönemde yüzde 12.1'lik kayıp yaşandı. Küresel ekonomik kriz sırasında rekabet gücünün korunması için personel çıkarma kararının alındığı kaydedildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)