BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSchengen vizesine yeni uygulama mı geliyor----

Schengen vizesine yeni uygulama mı geliyor

Schengen vizesine yeni uygulama mı geliyor
01 Mart 2024 - 14:29 www.finansgundem.com

Almanya'nın iki aşamalı yeni randevu sistemine geçtiğine dair haberler kısa sürede gündem oldu. Almanya vize başvurularında 2 adımlı randevu süreci mi başlıyor?

Uzun zamandır başta Almanya olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinden Schengen vizesi almak için başvuruda bulunan kişiler, randevu almak için uzun süre beklemek durumunda kalıyor.

Bununla birlikte çok sayıda da Türk vatandaşı da vize reddi ile karşılaşıyor. Almanya'nın 18 Mart’tan itibaren randevu sürecini iki adımda gerçekleştireceğine yönelik haberler gündem oldu.

Habertürk'ün haberine göre, Almanya vize sürecinde yetkili kurum olan iData konuya ilişkin açıklama yaptı. iDATA'dan ise konuya yönelik henüz kendilerine ulaşan bir bilgi olmadığı, şu an için sistemin eskisi gibi internet üzerinden tek aşamalı bir başvuru olduğu açıklaması geldi.

Açıklamada ayrıca herhangi bir gelişmenin olması durumunda bunun hem iDATA'nın hem de Almanya Büyükelçiliği'nin resmi sayfasında duyuru olarak paylaşılacağı vurgulandı.

Türk vatandaşlarının Schengen krizi bitmiyor: Vize çilesi!

 

Schengen vize ücretlerine zam geliyor

 

Hollanda, Bulgaristan için Schengen itirazını geri çekti

 

En çok Schengen reddi veren ülke açıklandı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ucello01 Mart 2024 18:05

    Lütfen basın olarak bize daha fazla destek olun. Yurtdışında çalışmak zorundayız vize randevusu bile alamıyoruz alsak reddediliyoruz. Karşılıklılık ilkesi yok. sahipsiz kaldık