BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinScarlett Johansson Disney'e dava açtı----

Scarlett Johansson Disney'e dava açtı

Scarlett Johansson Disney'e dava açtı
30 Temmuz 2021 - 18:24 www.finansgundem.com

Black Widow filminin yıldızı Scarlett Johansson yeni filminin sinemalarla aynı anda dijital platformlarda yayına girmesi nedeniyle maddi zarara uğradığı gerekçesiyle Disney’e dava açtı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Scarlett Johansson, Black Widow filmini sinemalarla aynı gün internet platformunda yayınlayan Disney'e dava açtı. Filmin gişe satışlarında ise ciddi hayal kırıklığı göze çarpıyor.

Financial Times’ın haberine göre Johansson büyük ölçüde filmin gişe hasılatlarına dayalı olarak ödeme alacağına yönelik bir sözleşmeye imza atmıştı. Perşembe günü Los Angeles Yüksek Mahkemesi’ne açılan davada Black Widow filminin geniş çaplı bir şekilde vizyona girmesi şartıyla anlaşmaya imza attığını belirtiyor.

Habere göre Black Widow'u Disney Plus'ta yayınlanması kararının, Johansson’a 50 milyon dolara mal olduğunu iddia ediyor.

Korona virüs salgınıyla birlikte sinemalar bir yıldan uzun süredir boş kaldı veya sınırlı kapasiteyle çalıştı. Bazı büyük Hollywood stüdyoları ise filmlerini sinemalarla aynı anda çevirimiçi platformlarda yayınlayarak Netflix’le olan rekabette yayın servislerine abone çekmeyi hedefledi.

Pandemi öncesinde sinemalarla yayın platformları arasındaki üç aylık süre sınırının yıkılması ise oyuncuların sözleşmeler üzerinden elde edecekleri gelirin zayıflamasına neden oluyor.

Dava dilekçesinde, “Disney dahil olmak üzere her iki taraf da sözleşmeden filmin başlangıçta sadece sinema salonlarında gösterime gireceği ve yaklaşık 90 ila 120 gün arasında bir süre boyunca diğer her sinema filmi gibi vizyonda kalacağı anlamına geldiğini anlıyor” ifadelerine yer verildi.

Sözleşmenin orijinal hali 2017 yılında imzalandı. Disney 2019’da dijital platform hizmetine başladığı sırada ise Johansson filmlerin “geniş çapta vizyona girmesi” şartına uyulacağına ilişkin güvence istediğini belirtiyor.

Dava dilekçesinin ardından Disney’in sahibi olduğu film stüdyosu Marvel’dan gelen cevap niteliğindeki açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Scarlett’in filme olan inancına ve tüm anlaşmanın filmin tıpkı tüm diğer filmlerde olduğu gibi geniş çapta sinemalarda vizyona girmesine dayalı olmasına tamamen anlayış gösteriyoruz. Anlaşmamız büyük oranda filmin gişe başarısına göre ödenecek ikramiyelere bağlı olduğundan plan değişikliğine gitmemiz gerektiğinin farkındayız ve bunu sizinle tartışmamız ve anlaşmaya bağlamamız gerekecektir.”

Johansson’ın dava dilekçesindeki ‘diğer her sinema filmi gibi’ ibaresi filmin dijital platformlar üzerinden ulaşılır olmasına itiraz edildiği şeklinde de okunabiliyor.

Disney konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu dava dilekçesinin hiçbir değeri yoktur. Dava özellikle de Kovid-19 salgının korkunç ve uzun süreli küresel etkilerini umursamaması nedeniyle üzücü ve endişe vericidir” ifadelerine yer verildi.

Disney, Johansson'un sözleşmesine "tamamen uyduğunu" ve serbest bırakma stratejisinin "bugüne kadar aldığı 20 milyon doların üzerindeki ek tazminat kazanma yeteneğini önemli ölçüde artırdığını" söyledi.

Warner Bros, Aralık ayında 2021 filmlerinin tamamını sinemalarla anda HBO Max yayın servisinde ve sinemalarda yayınlamak için harekete geçtiğinde birçok yönetmeni, yapımcıyı ve oyuncuyu kızdırmıştı. O tarihten itibaren Warner, ödemeleri gişe performansına bağlı olan yıldızlarının zararlarını telafi etmek için yüz milyonlarca dolarlık ödeme yapmıştı.

On yıldır Black Widow rolünü oynayan Johansson, Warner'ın aksine Disney'in ödemeyi telafi etme girişimlerini görmezden geldiğini iddia ediyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD'nin büyük bölümünde sinemalar tam kapasiteyle yeniden açıldı. Bununla birlikte, Delta varyantının yayılmasıyla korona virüs vakalarında görülen artış sinemalara olan talebin zayıf kalmasına yol açıyor.

Black Widow, vizyona girdiği hafta sonunda Kuzey Amerika 80 milyon dolarlık gişe hasılatı elde ederken filmin 30 dolar üzerinden Disney Plus'ta yayınlanması üzerindense 60 milyon dolarlık gelir sağlandı. Gişe satışları, filmin ilk çıkışından sonra sert bir şekilde düştü ve bazı gözlemciler bunun sebebinin Black Widow'un dijital platformdan ulaşılabilirliği olduğunu savunuyor.

Johansson’un Avukatı John Berlinski, “Disney’in abone sayısını artırmak ve bu sayede hisse senedi fiyatlarını artırmak amacıyla Black Widow gibi filmleri doğrudan Disney’de yayınladığı ve bunu yapmak için de bahane olarak Kovid-19’un arkasına saklandığı bir sır değil” ifadelerine yer verdi.

 

Milyarderler emlak alımlarına odaklandı

 

Kazakistan LinkedIn’i yeniden erişime açtı

 

Yeni felaket: Buzullar hızla eriyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)