BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSberbank temettü rekoru kıracak!----

Sberbank temettü rekoru kıracak!

Sberbank temettü rekoru kıracak!
23 Aralık 2023 - 14:59 www.finansgundem.com

Sberbank Yönetim Kurulu Başkanı German Gref, 2024 ve 2025'te karlarında düşüş olmayacağını ve temettü ödemelerinin rekor seviyelere ulaşabileceğini belirtti. Gref, bankanın karını her geçen yıl artırmayı hedeflediğini vurguladı.


Sberbank Yönetim Kurulu Başkanı German Gref, bu yılın sonuçlarına göre bankanın tarihinde rekor temettü ödemesi yapabileceğini belirtti. Gref, 2024 ve 2025’te Sberbank’ın karında herhangi bir düşüş olmayacağını vurgulayarak, bankanın yıldan yıla karını artırmayı planladığını ifade etti.

Gref, Rossiya-24 televizyon kanalında yaptığı konuşmada, “Bu yıl, 11 ay içinde 1 trilyon 380 milyar ruble net kar elde ettik. Bu, bankanın tarihindeki en yüksek rakam. Genel olarak, bu durumun bizim için iyi olduğunu gösteriyor. Kârımızı yıldan yıla arttırmaya devam etmeyi planlıyoruz. Her şey beklediğimiz gibi giderse 2024’te ve 2025’te de düşüş olmayacağını umuyorum” açıklamalarında bulundu.

Hükümet, Sberbank’ın 2023 yılı temettülerinin 750 milyar ruble gerçekleşeceğini tahmin ediyor.

Sberbank Başkanı Gref, Rusya Merkez Bankası’nın ana faiz oranının, sadece kurumsal kredilendirme değil, aynı zamanda tüketici kredilerinde de keskin bir azalmaya yol açtığını belirtti. Ancak, German Gref’e göre, ne bankaların kredi portföyü ne de genel bankacılık sektörünün sağlığı açısından herhangi bir risk bulunmuyor.

Gref açıklamalarına, “Merkez Bankası’nın yeniden finansman oranını gelecek yıl sonuna doğru hala yüzde 10’un üzerinde planlıyoruz, ancak bizim bakış açımıza göre, ilk çeyreğin ardından bu oranın düşmeye başlaması gerekiyor. Şu anda bu oran, elbette, yüksek. Bu oran, sadece kurumsal kredi değil, tüketici kredilerini de sert bir şekilde azalttı ve konut kredileri şu anda devlet destekleri sayesinde ayakta duruyor, ancak gelecek yıl kredi portföyünün büyüme hızının önemli ölçüde düşeceğini söyleyebilirim” şeklinde devam etti.

Rusya Merkez Bankası Yönetim Kurulu, 15 Aralık’taki toplantının sonunda politik faiz oranının yıllık yüzde 16’ya yükseltildiğini açıkladı. Düzenleyici kurum 2024 yılında kredi büyümesinin mevcut yüzde 17-20 seviyesinden yüzde 5-10 seviyesine gerilemesini bekliyor. Merkez Bankası’nın tahminlerine göre önümüzdeki yıl kurumsal ve perakende krediler yüzde 5-10 oranında artarken, ipotek büyümesi 2023’teki yüzde 24-27 seviyesinden yüzde 7-12’ye yavaşlayacak. (gazetemru)

Kamu bankaları 'temettü' dağıtmayacak

 

BofA temettü oranını artırdı

 

ABD'li finans devlerinden temettü kararı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)