BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSberbank: Ruslar harcamaya başladı----

Sberbank: Ruslar harcamaya başladı

Sberbank: Ruslar harcamaya başladı
05 Şubat 2018 - 09:54 www.finansgundem.com

Sberbank, orta gelir grubundaki Rus vatandaşların maddi durumlarını araştırdı

“Rusya’da orta sınıf artık tasarruf yapmayı bıraktı, alışverişe daha fazla para harcamaya başladı.” Sberbank’ın son raporunda bu tespitte bulunuldu. BBC’nin haberine göre, Sberbank CIB’in “İvanov Tüketivi Endeksi” adlı araştırmasında, orta gelir grubundaki Rusya vatandaşlarının maddi durumları incelendi.

Araştırmaya göre, son iki yılda alışverişlerini planlı yapan ve daha ucuz ürünlere yönelen Rusya vatandaşlarının oranı, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde 2014 yılından bu yana en düşük oran olan yüzde 65’e geriledi.

Ankete katılan “orta sınıf” mensuplarının yüzde 50’si ise daha kaliteli ve pahalı ürünleri satın almaya başladıklarını söyledi.

Rusya’da geçen sene ise “orta sınıf” olarak tabir edilen kesimin büyük çoğunluğu indirimli ürünlere rağbet gösteriyordu.

İndirimli ürünleri satın aldığını belirten kişilerin ornaı geçen senenin son çeyreğinde yüzde 62’den yüzde 60’a geriledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)