BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSberbank: İslami finans pazarı büyüyecek----

Sberbank: İslami finans pazarı büyüyecek

Sberbank: İslami finans pazarı büyüyecek
14 Temmuz 2023 - 10:12 www.finansgundem.com

Rusya’nın en büyük kamu bankası Sberbank’ın Kıdemli Başkan Yardımcısı Oleg Ganeev, gerek Rusya’da gerekse de dünyada İslami finans pazarının hızla büyüyeceğini öngördüklerini belirtti.

Ganeev, Rusya’da İslami finansa yönelik gelişmeler ve Sberbank’ın bu alandaki faaliyetlerine ilişkin yaptığı açıklamada, Rusya’da İslami finansın, “ortaklık finansmanı” markasıyla geliştiğini söyledi.

Ganeev, “Çünkü bu faaliyet alanında bu finansman araçlarının özünde yatan temel ilkelerden hareket ediyoruz. Temel ilkenin, risklerin, gelirlerin ve muhtemelen durum elverişsizse kayıpların eşit katılımı ve paylaşımı olduğu bilinmektedir. Ortaklığın özü budur.” ifadelerini kullandı.

Sberbank’ın İslami finansın gelecekte güçlü bir şekilde büyüyeceği öngörüsüne sahip olduğuna işaret eden Ganeev, “State of the Global Islamic Economy Report verilerine göre, küresel ölçekte 2025’e kadar İslami ekosistem pazarı 7,7 trilyon dolar değerine ulaşacak ve bu yüzde 40’lık ve istikrarlı bir büyüme anlamına geliyor.” dedi.

Ganeev, İslami finansın, geleneksel finansal sistemde ortaya çıkan döngüsel risklerden üst düzeyde korunduğunun da altını çizdi.

Rusya’da ortaklık finansmanının test edilmesine yönelik pilot projeye ilişkin yasa tasarısının geçen yıl parlamentonun alt kanadı Duma’ya sunulduğunu anımsatan Ganeev, “Rus pazarına yönelik değerlendirme yapmamız gerekirse bunun 700 milyar ruble (yaklaşık 7,7 milyar dolar) seviyesinde olduğunu değerlendiriyoruz.” ifadesini kullandı.

Söz konusu yasa tasarısının kabul edilmesinin ardından pazar büyüklüğünün bir yıl içerisinde 55 milyar rubleye çıkmasının beklendiğini aktaran Ganeev, “Halihazırda bankamızın ödeme hattında bulunan işlem hacmi 22 milyar ruble düzeyinde, yani potansiyel çok büyük.” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)