BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSavaşla beslenen sarı madene talep arttı----

Savaşla beslenen sarı madene talep arttı

Savaşla beslenen sarı madene talep arttı
12 Şubat 2022 - 08:52 www.finansgundem.com

Savaş çanlarını çalındığı bir dönemde altına olan talep arttı uluslararası piyasalarda fiyat yeniden 1900 dolara yaklaştı.

Rusya ile Ukrayna arasında gerilimin zirve yapması birçok ülkenin vatandaşlarını geri çağırması piyasaları da etkilemeye başladı. ABD borsası sert düşüşe sahne olurken savaşla beslenen sarı maden olarak bilinen altın fiyatları yükselişe geçti.

Altının ons fiyatı bu gelişmelerin yaşandığı dönemde yüzde 1.8 artarak 1861 dolar seviyesini aştı. Petrol fiyatları da Ukrayna ile ilgili haber akışının ardından %4'ten fazla yükselerek 93 dolara çıktı.
Dün, ABD'de açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ocakta yıllık bazda yüzde 7,5 artarak beklentileri geride bırakırken, söz konusu yükseliş 1982'den bu yana en güçlü artışa işaret etti.

Enflasyonun beklentileri aşması sonrası tahvil piyasalarında Fed'in martta yüzde 92 ihtimalle 50 baz puanlık faiz artışına gideceği fiyatlanmaya başlarken, yıl boyunca da bankanın 7 faiz artışı yapacağı öngörülüyor.

Söz konusu gelişmelerle birlikte ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 2,0550 ile Ağustos 2019'dan bu yana en yüksek seviyesine çıkmasının ardından yüzde 2,03 seviyelerinde dengelendi.

Altının ons fiyatı ve dolar kurundaki düşüşe paralel iç piyasada değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,6 düşüşle 793,7 liradan tamamladı. Güncel piyasalarda gram altın fiyatı 812,55 liradan, çeyrek altın fiyatı ise 1.321,34 liradan alıcı buldu.

Bu hafta borsa ve altın kazandırdı, döviz kaybettirdi

 

Altın için de geçerli: Kur kazancı için vergi alınmayacak!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)