BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSavaşın başından beri 453 bin kişi Polonya'ya geçti----

Savaşın başından beri 453 bin kişi Polonya'ya geçti

Savaşın başından beri 453 bin kişi Polonya'ya geçti
02 Mart 2022 - 12:00 www.finansgundem.com

Polonya'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Robert Trzeciak, Ukrayna'ya saldırıların başlangıcından beri 453 bin kişinin Polonya'ya geçtiğini söyleyerek bunların 100 bininin 27 Şubat'ta ülkeye geldiğini belirtti.

Trzeciak, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin sonrasında Polonya-Ukrayna sınırında yaşananlara değindi. Robert Trzeciak, "24 Şubat'tan bu yana binlerce kişinin Polonya'ya gelerek güvenli bir yer aradığına" işaret etti:

Sadece 27 Şubat günü Ukrayna'dan Polonya'ya 100 bin kişi giriş yaptı. Şu ana kadar (2 Mart itibarıyla) 453 bin kişi Polonya'ya sığındı. Bu sayılar sürekli değişiyor. Saldırılara maruz kalmış, dehşete kapılmış insanlar, siviller, kadınlar, çocuklar gençler ve yaşlılar bazen tekerlekli sandalyeler üzerinde sürekli olarak gelerek Polonya'da güvenli bir yer arıyor. Gelenleri kabul ediyoruz ve gerekli yardımı yapıyoruz.

Trzeciak, 1 Mart'ta ise Ukrayna'dan Polonya'ya 98 bin kişinin giriş yaptığını kaydetti. Polonya'nın sadece kadın ve çocukları kabul ettiğine ve farklı ülke vatandaşlarına ayrımcılık yaptığına ilişkin haberleri de yalanlayan Trzeciak, "Bu haber bir dezenformasyon örneği. Polonya, milliyetine, ırkına ve dinine bakmadan Ukrayna'dan ayrılmak isteyen herkese yardım ediyor" dedi.

Sığınmacı konusunda sayı sınırı yok

Trzeciak, Polonya İçişleri Bakanı Mariusz Kaminski'nin "Polonya, Ukrayna'dan gelen herkese güvenli liman olacaktır. Ukrayna'da her şey normalleşene kadar, Polonya'da sığınacak yer arayan her Ukraynalı sığınacak yer bulacak" dediğini anımsatarak, sığınmacı konusunda bir sayı sınırı koymadıklarını belirtti.

Polonya'nın, göçmen akını için haftalar önce hazırlandığını belirten Trzeciak, "Coğrafi olarak da Polonya, büyük sayıda göçmenin ilk geleceği ülkeydi. Polonya hiçbir ayrım gözetmiyor. Tahliye edilecek herkese gerekli desteği sağlayacağız. Kim olursa olsun Ukrayna'dan ayrılmak isteyen herkese sınırlarımız açıktır" dedi.

'Polonya, Türk vatandaşları için de güvenli'

Türkiye ve Polonya'nın iki NATO ülkesi olarak benzer güvenlik endişelerine sahip olduğunu kaydeden Trzeciak, "Polonya, Ukrayna'dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşları için de güvenli bir yer" dedi.

Polonya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde Ukrayna için bir yardım çalışması düzenlendiğini aktaran Trzeciak, "Bizim çalışmamız okyanus içinde bir damla gibi ancak personelimiz çok büyük olmasa da bir katkıda bulunmak istedi" diye konuştu.

Trzeciak, Polonya'nın Türkiye'nin mültecilerle ilgili tecrübelerinden faydalanabileceğini belirterek şunları söyledi:

Polonya, Türkiye'nin mültecilerle ilgili konularda tecrübelerinden faydalanabilir. Rusya'nın saldırılarının ardından 453 bin kişi Polonya sınırını geçti ve bu kadar büyük sayıda insan güvenli bir yer arıyor. Bu sayı daha da yükselecek. Bu durum, çok da uzun olmayan bir zaman önce Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılarla ilgili karşı karşıya kaldığı duruma benziyor.

746 Türk vatandaşı Polonya'ya geçti

Polonya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin açıkladığı sayılara göre Rusya'nın saldırılarının başladığı günden beri 746 Türk vatandaşı, Polonya sınırını geçerek Ukrayna'dan ayrıldı.

Stoltenberg, yarın Polonya ve Estonya'ya gidiyor

Polonya sınırında füze paniği

Polonya-Ukrayna sınırı sivillere kapatıldı

Polonya, hava sahasını Rus uçaklarına kapatıyor

Ukraynalılar yola çıktı: Polonya'ya göç başladı!

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)