BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinŞaşırtan uyku-yemek ilişkisi----

Şaşırtan uyku-yemek ilişkisi

Şaşırtan uyku-yemek ilişkisi
24 Haziran 2013 - 07:52 www.finansgundem.com

Uzmanlara göre fazla uyku sağlıklı yiyecek seçmeye önayak oluyor

Uyku ile sağlıklı yiyecek seçme arasında bir ilişki olduğu ileri sürüldü. ABD'de yapılan bir araştırmada iyi dinlenmiş gençlerin, uykusunu iyi alamamış akranlarına göre daha sağlıklı yiyecek seçme olasılıklarının fazla olduğu ortaya çıktı.
Profesyonel Uyku Toplumları Birliği'nin UYKU 2013 adında düzenlediği yıllık toplantıda uzmanlar obezite ve uyku arasında bir bağlantı olduğuna işaret etti. Stony Brook Üniversitesi Tıp Okulu'ndan önleyici tıp uzmanı Dr. Lauren Hale başkanlığını yaptığı ekibin ortaya koyduğu araştırmada uykulu gençlerin sadece kötü yiyecekleri faza yemekle kalmayıp, iyi yiyecekleri de az yedikleri ifade edildi.
Dr. Hale "Uyku sürecinin bir diz sağlık sonuçlarıyla alakalı olduğunu düşünüyoruz. Bu çalışma bazı mekanizmaların örneğin beslenme ve karar vermenin bu gibi sağlık sonuçlarından etkilendiğini gösteriyor" dedi.
Hale ve ekibi yaşları ortalama 16 olan 13 bin 284 gencin verilerini değerlenndirerek uyku süreci ve sağlıklık yiyecekler seçip seçmediği ile ilgili bağlantıları inceledi.
Araştırma sonunda gecede 7 saatten az uyuyan gençlerin haftada iki veya daha fazla fast-food yemeye meyilli olduğu belirlendi. Bu kişilerin ayrıca meyve ve sebze gibi gıdaları tüketmeye daha az yatkın oldukları tespit edildi.
Stony Brook Üniversitesi Hastanesi'nden Allison Kruger bulgular karşısında şaşırdıklarını çünkü ergenlik döneminin çocukluk ile yetişkinlik arasında kritik bir dönem olduğunu söyledi. Bu dönemin alışkanlıklarının yetişkin dönemde devam ettiğine dikkat çeken uzmanlar, çalışmanın obezitenin engellenemsi açısından yararlı olabileceğini belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)