BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSarkozy yine yasa dışı işten yargılanıyor!----

Sarkozy yine yasa dışı işten yargılanıyor!

Sarkozy yine yasa dışı işten yargılanıyor!
20 Mayıs 2021 - 16:35 www.finansgundem.com

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, 2012'de kaybettiği cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasına yasa dışı finansman sağlamakla suçlanıyor.

ski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 2012'de kaybettiği cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasına yasa dışı finansman sağlamakla suçlandığı ve kamuoyunda Bygmalion olarak bilinen davanın duruşmasına katılmadı.
 
Paris Adli Mahkemesinde görülen ve 17 Mart’taki ilk duruşması, 13 sanıktan birinin avukatının yeni tip korona virüse (Kovid-19) yakalanması nedeniyle bugüne ertelenen davada, Sarkozy’yi avukatı Me Thierry Herzog temsil etti.

Suçlu bulunması halinde 1 yıl hapis ve 3 bin 750 avro cezaya çarptırılacak Sarkozy’nin, 14 Haziran’da ifade vermesi bekleniyor. Duruşmalar 22 Haziran'a kadar sürecek.

Seçim harcamalarını parti faaliyeti gibi gösterme suçlaması

Sarkozy, 2012'de kaybettiği cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasına yasa dışı finansman sağlamakla suçlanıyor.

Eski Fransa Cumhurbaşkanı'nın, seçim kampanyası için yasal sınır olan 22,5 milyon euroluk harcamanın 20,3 milyon euro üzerine çıkarak 42,8 milyon euro harcadığı belirtiliyor.

Sarkozy, seçim harcamalarının parti faaliyeti gibi gösterilmesi için kampanyayı yürüten Bygmalion şirketinden sahte fatura almakla, ilgili şirket de Sarkozy'nin masraflarını gizlemek için sahte fatura düzenlemekle suçlanıyor.

Seçim kampanyası direktörü Jerome Lavrilleux, 2014’te şirketin düzenlediği mitinglerin maliyetinin düşürüldüğünü ve parti harcaması olarak faturalandırıldığını itiraf etmişti.

Sarkozy, 1 Mart'ta yolsuzlukla suçlandığı "telekulak" davasında, 2 yılı tecilli olmak üzere, 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Sarkozy, yolsuzluk davasında suçlu bulundu

Nissan eski CEO'su şirkete 5 milyon euro geri ödeyecek

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)