BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSarıkamış'ta binlerce kişi şehitler için yürüdü----

Sarıkamış'ta binlerce kişi şehitler için yürüdü

Sarıkamış'ta binlerce kişi şehitler için yürüdü
08 Ocak 2023 - 10:12 www.finansgundem.com

Sarıkamış Harekatı'nın 108. yılında binlerce vatandaş Allahuekber Dağları'nda şehitleri andı. Törenlere bakanlar ve milletvekilleri de katıldı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Harekatı'nın 108. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde yürüyüş düzenlendi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın yanı sıra çok sayıda siyasetçinin de katıldığı yürüyüşte binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla şehitleri andı. 

Türkiye'nin birçok ilinden ve yurt dışından genç, yaşlı çok sayıda vatandaş, sabahın erken saatlerinde "Biz Hep Aynı İzdeyiz" ve "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" mottosuyla anma etkinliğine katılmak üzere, Sarıkamış ilçesinin Soğanlı ve Allahuekber Dağları arasındaki Kızılçubuk Zirvesi'nde bir araya geldi.

Kars merkez ve Sarıkamış ilçesinden, otobüslerle zirveye ulaşan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyerek toplanma alanına geldi.

Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, 1. Dünya Savaşı'nda Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı Sarıkamış Harekatı'nın 108. yılı anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen şehitleri anma programına, soğuk havaya rağmen vatandaşlar ilgi gösterdi.

Anma programına, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Yavuz Türkgenci, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Fedai Ünsal, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, çevre illerin valileri, belediye başkanları ile çok sayıda siyasetçi ve bürokrat katıldı.

Güzergahlarda jandarma ve polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı.

Şehitleri anmak için ellerinde Türk bayraklarıyla toplanma alanına gelen gençler de güvenlik güçleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öte yandan toplanma alanında çadır kuran Kızılay ekipleri, vatandaşlara çay, çorba gibi çeşitli ikramlarda bulundu.

Binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü

Ellerinde Türk bayrakları bulunan binlerce kişi, burada Kur'an-ı Kerim okuyup tekbir ve salavatlar getirerek şehitler için dua ettikten sonra soğuk havada Ay-Yıldızlı Tören Alanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Katılımcılar, ellerinde Türk bayraklarıyla jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı 4,5 kilometrelik güzergahtaki yürüyüşün ardından tören alanına ulaştı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sarıkamış Harekatı'nın 108. yılı dolayısıyla Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yapılan yürüyüş sonrası Ay-Yıldızlı Tören Alanı'nda düzenlenen anma programında konuştu.

Sarıkamış şehitlerinin aziz hatırasını yad etmek üzere bir araya geldiklerini belirten Bakan Kasapoğlu, özetle şunları söyledi:

"Bundan 108 yıl önce de kahraman mehmedimiz bu ruhla, bu duayla, bu inanç ve adanmışlıkla yola revan oldu. Bugün Allahuekber Dağları'na şöyle bir bakınca ve o günkü koşulları da göz önünde bulundurunca; askerlerimizin ne yüce bir ruh, ne büyük bir inanç, vefa ve disiplin sahibi olduğunu iliklerimize kadar hissediyoruz. Bir kez daha o aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Türkiye kolaylıkla, güle oynaya kurulmuş ve kurtulmuş bir ülke değil; her bir karışı için canlar feda edilmiş bir ülkedir. Bugün, başımız dik ve hür bir şekilde ülkemizin 100. yılını kutlayabiliyor oluşumuzu, işte o feda edilen canlara, toprağa dökülen şehit ve gazilerimizin mübarek kanlarına borçluyuz."

"Türkiye bugün,108 yıl önce burada en çarpıcı biçimde müşahhas hale gelen sıkıntıların çok uzağındadır. Türkiye bugün yükselişiyle bütün dünyada örnek gösterilen ülkedir. Özellikle savunma sanayimizdeki atılımları burada, bu toprakların yaşadığı hazin tecrübelere atıfla özelikle ifade etmek isterim. İHA'mız, SİHA'mız, Akıncı'mız, Kızılelma'mız ile bugün dünyanın takdirini kazanmış durumdayız. Sadece savunma sanayiinde değil, her alanda gelişimimizi büyük bir hızla ve yoğunlukla sürdürüyoruz. Ekonomide, ticarette, sağlıkta, eğitimde, ulaşımda, teknoloji kullanımında, turizmde, gençlik yatırımlarında, sporda ve hayatın her alanında Türkiye büyük bir değişim yaşadı, yaşıyor. Bugün bu parlak gelişme tablosunun ışığında geleceğe çok daha güvenle bakıyor ve ulaştığımız hedefleri sürekli daha büyük hedeflerle değiştirerek ilerliyoruz."

"Sarıkamış Harekatı'nın 108'inci yıl dönümü münasebetiyle, başta Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere bu istiklal uğrunda mücadele etmiş bütün ecdadımızı bir kere daha hayırla, minnetle yad ediyorum. Allah, 100. kuruluş yıldönümünü büyük bir gurur ve mutlulukla kutladığımız güzel ülkemizin yolunu, bahtını daim açık kılsın. Bu millete her daim yepyeni zaferler yaşatsın. Rabbim ülkemizi her türlü afet ve beladan muhafaza kılsın. Türkiye, beklenendir, yolu gözlenendir. Türkiye, mazluma hamidir, sığınaktır, limandır. O yüzden diliyorum ki Allah gücümüzü artırsın. 'Hep Aynı İzdeyiz' diyerek yollara düştüğümüz o mübarek izlerden ve yoldan bizi ayırmasın."

Doğu Ekspresi

Sarıkamış'a Doğu Ekspresi'yle geldiklerini hatırlatan Kasapoğlu, "Ne mutlu ki bu kutlu yolculuğun heyecanını paylaşmak için yaptığımız çağrıya on binlerce gencimizden talep geldi. Elbette gönül isterdi ki bütün gençlerimiz burada bizimle olsun; fakat takdir edersiniz ki teknik olarak bu mümkün olamadı. Canı gönülden bizimle olmak, 'Biz Hep Aynı İzdeyiz' diyerek yola düşmek ve Allahuekber Dağları'nı adımlamak isteyen bütün gençlerimize, Türkiye'nin adaletli, merhametli, sevgi dolu gençlerine buradan selam olsun." şeklinde konuştu.

Bakan Yanık'ın konuşması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da törende yaptığı konuşmada gençlere seslendi. Yanık'ın konuşması özetle şöyle:

"Cumhuriyetimizin 100. yılını idrak ettiğimiz bu yılda, sarsılmaz bir inanç ve yepyeni bir ümitle büyük Türkiye için çalışmaya devam ediyoruz. Köklerimiz sağlam, geleceğimiz Allah'ın izniyle parlak. Hep beraber ilerlediğimiz bu yolda tek bir kişiyi dahi arkada bırakmadan göz ardı etmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz." Çanakkale Savaşı kazanılırken de Suriye'de terör yuvaları bir bir yıkılırken de 15 Temmuz'da yeni bir destan yazılırken de hep en ön saftaydınız. Vatan toprağına leke sürdürmeyen, ay yıldızlı bayrağın gönderden inmesine, indirilmesine müsaade etmeyen ve asla etmeyecek olanlarsınız. Çünkü siz, bu toprakları bin yıldır vatan haline getirmek için gözlerini kırpmadan ölümün üzerine giden kahramanlarsınız. Sizlerin bu inancını, bu gücünü bilenler peşinize düşecek. Vaatlerde bulunacak. Umudunuzu satın almaya çalışacak. Ama biz size güveniyoruz."

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan "Sarıkamış" paylaşımı

Sarıkamış'ta otel tavanı çöktü, 32 kişi yaralandı

MSB, Sarıkamış şehitlerini andı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)