BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSarıgül CHP'ye katılıyor----

Sarıgül CHP'ye katılıyor

Sarıgül CHP'ye katılıyor
08 Ekim 2013 - 07:19 www.finansgundem.com

İstanbul Belediye Başkanlığı seçimleri için Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, CHP'ye üye olup yerel seçimlerde aday adayı olacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, “Arkadaşlar adaylık açıklayabilir ama İstanbul bakımından görünen köy kılavuz istemez. Ne yapılması gerektiği çok açık” dedi.
CHP’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda büyük hareketlilik yaşanıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in “Bayramdan sonra aday adaylığımı açıklayacağım” sözlerinin ardından, gözler Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e çevrildi.
KILIÇDAROĞLU BİLİYORDU
Gürsel Tekin, açıklamasından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu haberdar ettiğini belirterek, “30 yıldır partiliyim, parti terbiyesini bilirim. 2009’da da aday adayı olmuştum. Nezaket kurallarına uymanın ne demek olduğunun farkındayım” dedi.
Mustafa Sarıgül cephesinde ise Tekin’in aday adaylığı açıklamasının ardından dilekçe hareketliliği başladı. Sarıgül’ün başvurusu halinde, konu önce CHP MYK’da değerlendirilecek ve ardından kasım ayında toplanması beklenen Parti Meclisi’nin gündemine gelecek. PM’de yapılacak gizli oylamada ‘affedilmesi’ sonucu çıkarsa, Mart 2005’te partiden ihraç edilen Sarıgül, 8 yıl sonra yeniden parti üyesi olacak.
YAPILMASI GEREKEN AÇIK
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ise dün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Tekin’in aday adaylığı hamlesine ilişkin şunları söyledi: “CHP, çok sesli, çok adaylı, aday adaylı bir parti. Çok gecikmeden CHP’nin artık bu konudaki tavrını netleştirmesi lazım. İstanbul bakımından görünen köy kılavuz istemez. Arkadaşlar adaylıklarını açıklayabilir. Ama İstanbul’da ne yapılması gerektiği çok açık. CHP, bunu bir an önce kararlaştırıp, netleştirmesi ve bu kararını da kamuoyuyla paylaşması doğru, yararlı olur.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)