BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSanders'in yarıştan çekilmesi New York borsasında yükselişi hızlandırdı----

Sanders'in yarıştan çekilmesi New York borsasında yükselişi hızlandırdı

Sanders'in yarıştan çekilmesi New York borsasında yükselişi hızlandırdı
09 Nisan 2020 - 00:26 www.finansgundem.com

ABD'de, finansal işlemlere daha fazla vergi ve özel sigortalar karşıtı söylemleriyle öne çıkan Demokratların başkan aday adayı Sanders'in yarıştan çekilmesi borsada alımları hızlandırdı

ABD borsaları Çarşamba gününü yükselişle tamamladı. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın korona virüs salgınıyla ilgili olarak vaka ve ölüm eğrisinde zirvenin yakın olduğunu açıklamasıyla Wall Street endeksleri güne yükselişle başladı. 

New York Valisi Andrew Cuomo da, New York’taki günlük can kaybı iki gün üst üste en üst seviyede kalsa da, eğrinin artık düzelmeye başladığını söyledi. Eyalet genelinde hastanede yatan Kovid-19 hasta sayısının azaldığını belirten Cuomo, sosyal mesafe kuralına uyarak salgının önüne geçileceğini söyledi. 

ABD'de salgından en fazla etkilenen eyalet olan New York'ta Vali Cuomo'nun bu açıklamaları da Wall Street yatırımcılarının risk iştahını artırdı. 

SOLCU SANDERS YARIŞTAN ÇEKİLDİ

ABD borsalarında olumlu seyir sürerken Demokratların başkan aday adaylarından Bernie Sanders yarıştan çekildiğini açıkladı. 

Wall Street'teki finansal işlemlere daha fazla vergi getirmeyi vadeden ve özel sağlık sigortalarına karşı herkes için sigorta planını savunan sol görüşlü Sanders'in adaylıktan çekildiğini duyurması Wall Street'te hisse alımlarını daha da hızlandırdı. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 779.71 puan ve yüzde 3.44 oranında artışla 23.433.57 puanla tamamladı. S&P 500 de 90.57 puan ve yüzde 3.41 oranında artışla gün sonunda 2.749.98 puana yükseldi. Nasdaq ise 203.64 puan ve yüzde 2.58 oranında yükselerek 8 bin seviyesini aştı ve günü 8.090.90 seviyesinde kapadı. 

Sanders'in başkan adaylığı yarışından çekildiğini açıklamasının ardından Amerikan sağlık hizmeti şirketi UnitedHealth Group'un Dow Jones'ta işlem gören hisseleri  yüzde 7.98 değer kazandı. Sağlık sigortası şirketi Anthem hisseleri de yüzde 10.25 artış kaydetti.

FED TUTANAKLARI AÇIKLANDI

ABD Merkez Bankası Fed, geçen ayki iki acil durum toplantısının tutanaklarını açıkladı. Açıklanan tutanaklar, yetkililerin, salgının ABD ekonomisine zarar verdiği ve finansal piyasaları bozduğu ve “zorlayıcı eylemde bulunmalarını” sağlayan hızlılıktan giderek daha fazla endişe duyduklarını gösterdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)