BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSanal alışveriş de Gezi mağduru----

Sanal alışveriş de Gezi mağduru

Sanal alışveriş de Gezi mağduru
23 Haziran 2013 - 07:48 www.finansgundem.com

Gezi Parkı olayları sanal alışverişi de etkiledi. Sitelerin ciroları ortalama yüzde 25 azaldı

Gezi Parkı olayları internet üzerinden yapılan satışları da vurdu. Alışveriş sitelerinin ciroları haziranın ilk iki haftasında ortalama yüzde 25 oranında azaldı. Ziyaretçi trafiğini artırmak için dijital pazarlama faaliyetlerine ağırlık veren siteler, sanal para adı verilen hediye çekleri de dağıtmaya başladı.
250 BİN LİRALIK SANAL PARA
1V1Y'nin Yönetim Kurulu Üyesi ve Diesel'in Türkiye temsilcisi Tahsin Özlenir, Anadolu'da perakende cirolarının düştüğünü, internette ise yüzde 50 kayıp yaşandığını söyledi. Son dönemde Babalar Günü'nün etkisiyle hafif bir toparlanma gerçekleştiğini ifade eden Özlenir, "Her iki alanda da bu ayı artıyla kapatmak zor" dedi. Sanalpazar.com'un Genel Müdürü Cem Kesici ise Gezi Parkı olaylarının ilk birkaç gününde ziyaretçi sayılarının yüzde 20 azaldığını söyledi. Trafiği artırmak için dijital pazarlama çalışmalarına başladıklarını belirten Kesici, bu süreçte 250 bin TL değerinde sanal para dağıttıklarını açıkladı.
CİRODA ARTIŞ BEKLENİYOR
E-Ticaret Siteleri ve İşletmecileri Derneği(Eticad) Yönetim Kurulu Üyesi Merter Özdemir, perakende sektörü gibi internetin de olaylardan etkilendiğini söyledi. Tüketimin böyle zamanlarda hemen düşüşe geçtiğini ifade eden Özdemir'e göre, cirolar bundan sonraki süreçte artmaya başlayacak. Özdemir, tüketicilerin AVM'lere de yeni yeni gitmeye başladığının altını çizdi.
GIDA SATIŞINDA DÜŞÜŞ YOK
Sanal alışverişte yüzde 25 ile en büyük paya sahip elektronikte ciddi düşüş yaşanırken, temel ihtiyaç maddelerinin satışında önemli bir kayıp olmadığı belirtildi. Merter Özdemir, "Temel gıda maddelerinde düşüş yok. Ancak tüketiciler diğer alışverişlerini biraz ötelediler" diye konuştu.
Özge Yavuz/Sabah

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)