BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSamsung kar patlaması yaşadı----

Samsung kar patlaması yaşadı

Samsung kar patlaması yaşadı
25 Ocak 2013 - 06:45 www.finansgundem.com

Apple'ın en dişli rakibi Güney Koreli Samsung, 2012'nin son çeyreğinde kârının yüzde 76 arttığını açıkladı

Samsung Electronics'in kârı, akıllı telefon satışlarının gücü sayesinde 4. çeyrekte yüzde 76 arttı. Güney Koreli şirketin net gelirleri son çeyrekte yıllık bazda 4.01 trilyon wondan 7.04 trilyon won ile rekor düzeye çıktı.
Apple'ın en dişli rakbi olan Samsung, mobil kârlarının 1 yılda ikiye katlandığını söyledi. Samsung geçtiğimiz yıl dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olarak, Apple'ın koltuğunu almıştı.
Kazanç hızının devam ettiğinin altını çizen Merits Securities'in analistlerinden Lee Se-chul, akıllı telefon satışlarının, ilk çeyrekte daha zayıf olsa da büyümeye devam edeceğini söyledi. Lee, Apple'ın iPhone hacimlerinde düşüş, Samsung'un üretim ağında ise genişleme öngörödü.
Samsung satış yaptığı akıllı telefon sayısına ilişkin bir detay vermedi; ancak analistler şirketin 4. çeyrekte 63 milyon akıllı telefon sattığını tahmin etti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)