BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞam saldırı pozisyonu aldı!----

Şam saldırı pozisyonu aldı!

Şam saldırı pozisyonu aldı!
28 Ağustos 2013 - 06:38 www.finansgundem.com

Suriye Dışişleri Bakanı Muallim, kimyasal saldırıyı düzenlediklerine dair kanıt olmadığını belirterek olası bir operasyona yanıt vereceklerini söyledi

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim saldırı söylentilerine meydan okuyarak “İki seçeneğimiz var. Ya teslim oluruz ya da elimizdeki imkanlarla kendimizi savunuruz. İkinci seçenek en iyisi: Kendimizi savunacağız” dedi.  Muallim, Guta’daki kimyasal saldırıyı rejimin düzenlediğine ‘kanıt olmadığına’ dikkat çekti.
Türkiye’ye uyarı
Başkent Şam’da basın toplantısı düzenleyen Muallim ‘Suriye’nin savunma kapasitesinin dünyayı şaşırtacağını’ öne sürerek Esad rejimine düzenlenecek herhangi bir askeri müdahalenin ‘İsrail ve El Kaide’nin çıkarlarına yarayacağını’ belirtti. Türkiye’yle ilgili bir soru üzerine Muallim “İki gün önce Türk Dışişleri Bakanı ‘Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi karar alsın almasın biz Suriye’ye askeri müdahalenin parçası oluruz’ dedi. Bu sözlere yorum yapmıyorum. Sadece şunu söylüyorum. Mısır’daki olaylar sebebiyle Türkiye’nin dengeleri sarsıldıysa, Suriye’ye müdahale ile tamamen bozulacaktır” dedi.
YORUM: Esad cephesi ne yanıt verecek?
Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan uzmanlar Rusya ve İran gibi Esad rejimi destekçilerinin tepkilerinin vurulacak hedeflere göre değişeceğini öne sürdü. Suriye uzmanı Joseph Bahout “Uyarı niteliğinde sınırlı hedeflerin vurulmasını bekliyorum. Bu senaryoda İran ya da Hizbullah karşılık vermede çok ileri gitmez” dedi. Bahout “Bu senaryoda Hizbullah’ın İsrail’e küçük çapta roket saldırılarını bekleyebiliriz” yorumunu yaparken ancak rejimin devrilmesine yönelik bir operasyon düzenlenirse ‘İran’ın aşırı bir tepki vereceğini’ belirtti. Uzmanlar aksi halde İran’ın geri çekilerek ABD’nin kendisini kaosa sokmasını izleyecek. Analistler Hizbullah ya da İran tarafından operasyonda yer alan ülkelerin içinde küçük ölçekli saldırılar yapılıbileceğini öngörüyor. Suriye uzmanı  Banhout, “Bu denklemde en büyük bilinmeyen Rusya’nın vereceği tepki” diyerek Esad’ın en büyük destekçisi olan Moskova yönetiminin de kısa süreli bir saldırı öngördüğüne işaret etti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Furkan28 Ağustos 2013 09:03

    Savaş'a Türkiye olarak Hayır dememiz gerekirken biz resmen içine sokuluyoruz. Tüm komşu ülkelerde savaş var.