BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSaldırı sonrası piyasalar nasıl açıldı?----

Saldırı sonrası piyasalar nasıl açıldı?

Saldırı sonrası piyasalar nasıl açıldı?
12 Ekim 2015 - 09:48 www.finansgundem.com

Piyasalar, hafta sonu meydana gelen saldırıların ardından dış piyasalardan negatif ayrışarak güne başladı

Borsa İstanbul 100 (BİST 100) endeksi güne 667 puan düşüşle 78.547 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,84 oranında değer kaybetti. BIST 100 endeksi geçtiğimiz hafta Fed'in faiz artışını önümüzdeki seneye erteleyeceği beklentileriyle diğer gelişen piyasa borsaları gibi yükselirken, haftalık bazda yüzde 6.5 artış gerçekleştirmişti.

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Ekim sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 1.07 düşüşle 97.1750 seviyesinde işlem görüyor. Dolar/TL Ekim sonu kontratları ise yüzde 0.9 yükselişle 2.9550 seviyesinde seyrediyor.

Cuma günü 2.89'a kadar gerileyen dolar/TL, bu sabah 2.9411/2.9422 seviyesinde işlem görüyor. Doların diğer gelişen piyasa para birimlerine karşı değer kaybetmeye devam ettiği dönemde hafta sonu Ankara'da gerçekleşen saldırı sonrası artan güvenlik endişeleriyle Türk Lirası negatif ayrışıyor.

Dolar/TL'nin yeni haftaya yükselişle başladığına ve 2,95'e yaklaştığına dikkat çeken analistler, BIST 100 endeksinde, muhtemel düşüşlerde 77.900 seviyesinin destek konumunda olduğunu ifade ediyor.

Analistler, bu hafta yurt içinde cari açık ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) beklenti anketi, yurt dışında ise Avrupa ve ABD'de açıklanacak enflasyon ve sanayi üretimi verilerinin takip edileceğini belirtiyor.

Dış borsalarda son durum

Asya borsaları ekim ayındaki artışlarına devam ederek yükseliş kaydederken, emtia fiyatlarında yaşanan toparlanmayla beraber yatırımcılar sanayi ve ham madde hisselerinde kazanç aramaya başladı. Dolar ise Fed'in faiz artışlarını erteleyeceği beklentileriyle düştü.

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.7 yükselerek bu ayki kazançlarını yüzde 11'e çıkardı.

Wall Street'te ise borsalar Cuma gününü hafif artışlarla kapatarak bu yılın en iyi haftalık performanslarından bir tanesini kaydettiler. S&P 500 vadeli hisseleri Asya işlemlerinde bugün ise yatay bir seyir izledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)