BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSakalını kesene iş yok!----

Sakalını kesene iş yok!

Sakalını kesene iş yok!
28 Mart 2022 - 16:18 www.finansgundem.com

Taliban, sakalsız olarak çalışmaya yasak getirerek erkeklerinde üzerindeki baskıyı artırdı

Afganistan’da Taliban'a bağlı Ahlak Bakanlığı görevlilerinin son dönemde hükümet kurumlarında ve iş yerlerinde sakal kontrolü yapmak amacıyla devriye gezdiği bildirildi.

Reuters haber ajansına konuşan kaynaklar, Taliban görevlilerinin çalışanların sakallarını kontrol ettiğini ve kıyafetleri İslami koşullara uymayan kişileri uyardığını söyledi.

Sözcü'de yer alan habere göre, Ahlakın Korunması ve Ahlaksızlığın Önlenmesi Bakanlığı temsilcileri, erkeklere sakallarını kesmeme, uzun kıyafetler giyme ve yerel başlıkları takma talimatı verdi ve bu kurala uymayanların görevine son verileceğini açıkladı.

Taliban, geçen hafta 6. sınıftan sonra Afgan kızların okula dönüşüne izin vermemiş, kararın ardından ABD örgütle görüşmeleri iptal etmişti. Taliban son olarak da Afganistan’da kadınların yanlarında erkek refakatçi olmadan uçakla seyahat etmesini yasakladı, başkent Kabil ve çevresindeki parklara girişine de sınırlama getirdi.

Taliban, 15 Ağustos’ta iktidarı ele geçirdikten sonra kızların eğitim hakkına engel olmayacağını ve tüm kız okullarının yeniden açılacağını belirtmişti. Batılı ülkelerin yaptırımlarının hafifletilmesini isteyen örgütten yapılan ılımlı açıklamalara rağmen Afganistan’da kadın ve kızlara yönelik baskılar uluslararası toplumda tepkilere yol açıyor.

Örgüt, 1996-2001 arasında iktidarda olduğu dönemde de kızların ve kadınların okumasını ve çalışmasını yasaklamıştı.

Taliban’dan kadınlarla ilgili yeni yasaklar

 

Taliban’ın keskin nişancısı Afganistan’da belediye başkanı oldu

 

Taliban mensuplarının silahla eğlence parklarına girmesi yasaklandı

 

Taliban, Norveç'te Afganistan'daki durumu görüştü

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)