BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSahtekarlık çetesi sınır dışı ediliyor----

Sahtekarlık çetesi sınır dışı ediliyor

Sahtekarlık çetesi sınır dışı ediliyor
21 Nisan 2022 - 09:03 www.finansgundem.com

Türkiye'ye gelen kaçaklara ehliyet ve vatandaşlık dağıttığı tespit edilen şirketin Pakistanlı sahibi ve çalışanları sınır dışı ediliyor.

İstanbul Information danışmanlık adlı şirketin, başta Pakistanlılar olmak üzere yabancı uyruklulara garantili oturum izni aldığı tespit edildi. Ülkeye kaçak girenlere sahte evrakla oturum izni alan sözde danışmanlık bürosu'nun Pakistanlı sahibi ve çalışanları sınır dışı edilecek.

Şirketin sosyal medya hesaplarında yayımlanan videolarda, başvuruları reddedilenlere bile ikamet izni alınabileceğinin belirtilmesi dikkat çekti. Akşam'dan Bülent Şanlıkan'ın haberine göre Fatih'teki şirkete ait iki adrese operasyon düzenlendi. Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, şirket sahibi Pakistan uyruklu Malik Sajjad ile şirket çalışanları E.U., H.U., R.C. ile Pakistanlı K.S.'yi gözaltına aldı.

45 BİN TL PARA CEZASI

Sigortasız işçi çalıştırdığı ve vergi kanununa aykırı hareket ettiği tespit edilen işyerine 45 bin lira para cezası kesildi. Pakistanlı elebaşı Sajjad ile aynı ülke vatandaşı K.S., 'resmi belgede sahtecilik' ve 'vergi kanununa muhalefet' suçlarından sınırdışı sevk işlemleri için Pendik'teki Ara Sevk Merkezi'ne gönderildi. Diğer 3 şüpheli serbest bırakıldı.

ÜLKESİNDE İDAM EDİLECEK KAÇAKLARA HUKUKİ DESTEK

Yabancılara sahte evraklarla oturma izni belgesi düzenleyen şebekenin, ülkelerinde idam cezası alan kaçakların Türkiye'den gönderilmemesi için de hukuki destek verdiği iddia edildi. Şirketin ikamet izni aldıkları kaçaklarla kutlama partisi düzenlediği ortaya çıktı.

BİR SENELİK İKAMET 1600, EHLİYET 4500 TL

Şirketin, ikamet izni ve ehliyet için tarife belirlediği de ortaya çıktı. Buna göre bir yıllık ikamet izni için bin 600 lira talep eden şirket iki yıl için ise 2 bin 300 lira ücret istiyordu. Ehliyet için ise yabancılardan 4 bin 500 lira istendi. Çocuklu ailelere indirim de yapan şirketin, ev satışı konusunda yardımcı olduğu ve turlar düzenlediği de saptandı.

Vatandaşlık alınabilmesi için Türk kadınlarla Pakistanlı erkekleri evlendirildiğini gösteren videolar ortaya çıktı.

SUÇA KARIŞANLARA DA OTURUM İZNİ ALIYORLAR

Semih Aydoğdu adlı bir vatandaş, İstanbul Information şirketi ve video çekerek "İkamet izniniz reddedilirse biz bunu düzeltiyoruz" diyen avukat Töre Nuhoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sosyal medyadaki tanıtım videolarında şirket avukatı, suça karışıp cezaevine giren kaçaklara da "Merak etmeyin çıkınca ikamet alırız" dediği belirlendi. Nuhoğlu, oturum iznini nasıl aldıklarının yöntemini de şu ifadelerle anlatmıştı: "Turizm amacıyla kalmayı belirtiyorsanız, biz ona göre belgelerinizi hazırlıyoruz, belgelerinizi doğru seçerseniz oturum izniniz kolaylaşıyor."

İzmir'de 492 kaçak göçmen yakalandı; 6 gözaltı

 

Soylu'dan Suriyeli sığınmacılarla ilgili açıklama

 

İçişleri'nden 'Suriyeli bebek oranı' açıklaması

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)