BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Sahte kolonyada metil alkol kullanılıyor, ölüme götürebilir'----

'Sahte kolonyada metil alkol kullanılıyor, ölüme götürebilir'

'Sahte kolonyada metil alkol kullanılıyor, ölüme götürebilir'
04 Ocak 2021 - 12:46 www.finansgundem.com

Kolonya firması Ar-Ge sorumlusu ve kimya mühendisi Fatih Uluç, sahte kolonya yapımında kullanılan metil alkolün kör edebileceği, ölüme kadar götürebileceği uyarısında bulundu.

Dünya ile birlikte Türkiye'yi de etkisi altına alan korona virüsle mücadelede, dezenfektan taşıyan ve bu süreçte üretimi artan kolonyada, sahte ürünlere karşı uyarıyor. Türkiye'de kolonya tüketiminde artış yaşanırken, bunu fırsat bilenlerin merdiven altı olarak tabir edilen, insan sağlığı tehlikeye atılarak ürettiği sahte kolonyadaki metil alkol takılı da uzmanlar tarafından dikkat çekiliyor.

'ELDE KALAN METİL ALKOL KOLONYA ÜRETİMİNE KAYDIRILDI' İDDİASI

Türkiye'de sahte içkide kullanılan ve içenlerin ölümüne neden olan metil alkole karşı güvenlik güçlerinin operasyonlarını aralıksız sürdürmesi nedeniyle özellikle stoklarda bulunan alkolün kolonya üretilerek kaydırıldı.

En eski kozmetik ve kolonya firmalarından Pereja'nın Ar-Ge kalite sorumlusu, kimya mühendisi Fatih Uluç özellikle oğul çevirme sahte kolonya yaptırmak artış dikkat dikkat çekti. "Limon suyuna su katıp kolonya olarak satıldığını söyleyen Uluç," Son güncel bilgilerde, limon suyuna su satıp kolonya olarak satıldığı belirtildi. Burada önemli olan, dezenfektan özelliği olması için etil alkol içermesi ve 80 derece olması gerekiyor Metil alkol kullanımı da çok yoğun olması gerekiyor. Metil alkol ile etil alkolün birbirinden ayrılması çok zor. Tüketicilere özellikle bildikleri firmalardan kolonya almalarını öneriyoruz. İyi bir kolonyanın kokusu tazedir, görünüşü berraktır, tortu yoktur. Bir de bilindik firma olunca herhangi bir sıkıntı yaşamazlar "dedi.

Daha önce metil alkolle ilgili yaşanmış vakalar oldu dile getiren Uluç, "Metil alkollü ürünler piyasada çok fazla bulunuyor. Biz özellikle bilindik firmalardan kolonyalar almalarını tavsiye ediyoruz. özellikle gözlerde körlüğe kadar götürebilmekte. Aynı zamanda ölüme yol açabilecek kadar tehlike yaratabilir "diye konuştu.

'BİLİNMEDİK MARKALARDAN ALMASINLAR'

Firmanın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şendoğan Susesi özellikle sahte alkol tüketiminde kullanılan alkolün kolonya sektöre de sıçradığına dikkat çekti. Susesi, "Bildiğimiz limon kolonyası 'diye satıyorlar. Çok dikkat etmeleri lazım. Kolonyayı halkımız bildiği yerden, tanıdığı markalardan almalı Gidip de bilmediğilardan kolonya almamaları lazım."

Korona virüs aşıları en ücra merkezin buzdolabında bile ATS ile izlenecek

 

Kovid-19 mutasyonunun görüldüğü ülkeler

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)