BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisŞahenk'in Avrupa'da basketbol takımı mı var?----

Şahenk'in Avrupa'da basketbol takımı mı var?

Şahenk'in Avrupa'da basketbol takımı mı var?
04 Şubat 2019 - 23:01 www.finansgundem.com

Hırvatistan’da Doğuş Grubu’na ait bir basketbol kulübü olduğu iddia ediliyor. Peki, Doğuş cephesi ne diyor?

CÖMERT YILDIZ / FINANSGUNDEM.COM

Toplam borçlarının 2.3 milyar euroluk kısa vadeli kısmını 'yeniden vadelendirme' için bankalarla masaya oturan Doğuş Grubu için imzaların 15 Şubat tarihine kadar atılması bekleniyor. Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk bir yandan yapılandırma ile ilgilenirken bir yandan da bazı varlıklarını da satıyor. Geçtiğimiz aylarda İspanya'daki otelini 210 milyon euroya Meksikalılar'a satan Şahenk, Yunanistan'daki apartmanını da sesszi sedasız devretti.

Borç yapılandırması sürerken Şahenk, büyük sponsorluklarından da vazgeçti. Basketbolda Fenerbahçe ile olan 2 yıllık anlaşmasını birinci yılında bırakan Şahenk, Darüşşafaka ile de yollarını ayırdı. Her iki kulübe Şahenk'in desteğinin 40 milyon euroyu aştığı ifade ediliyor. Şahenk, Türkiye'deki sponsorluklarını bırakırken gözler Avrupa'da destek verdiği kulüplerde. Bu konuda Finansgündem olarak yaptığımız araştırmada dikkatimizi çeken bir ayrıntıya denk geldik. Doğuş Grubu’na ait Hırvatistan’da bir basketbol kulübü olduğu iddia ediliyor. Wikipedia’daki bilgilere göre Hırvatistan’ın önemli kulüplerinden GKK Sibenik basketbol takımının sahibi olarak Doğuş Grubu görünüyor.

Külüp yönetiminde 2 Türk var, biri CFO’su

2010’da kurulan GKK Sibenik’in internet sitesine girdiğimizde ise karşımıza sponsorlar çıkıyor. Takımın 6 ticari sponsorunun 3’ü Doğuş Grubu şirketleri. Bunlar ise Dogus Tourism, D Marin Mandalina, D Resort Sibenik. Kulübün 7 kişiden oluşan yönetiminde de iki Türk var. Kulübün Başkanı Başar Egemen. Bir diğer yöneticisi Cem Ecevit, Doğuş şirketlerinde CFO olarak görev alıyor. Eğer iddialar doğruysa ilk kez bir basketbol takımı Türk patron tarafından yönetiliyor.

Nafiz Karadere: Sponsoruz, gruptan iki arkadaş yönetimde

Grubun Hırvatistan’daki kulüple bağlantısı hakkında Finansgundem.com’a konuşan Doğuş Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Karadere, Doğuş’un bu ülkedeki 3 marina yatırımını hatırlatarak bir derneğe ait GKK Sibenik’e sponsor olduklarını söyledi. Karadere, buna bir sosyal sorumluluk projesi olarak baktıklarını, genç bir basket takımına ve yatırımlarının bulunduğu kasabaya destek gibi düşündüklerini ifade etti. “Doğuş Grubu olarak daha önce Türkiye’de basketbol sponsorluklarımızı  bildikleri için, yönetim açısından destek istediler, o nedenle grubumuzdan iki arkadaş yönetimde yer aldı” diyen Karadere sponsorluk tutarının 60 bin euro olduğunu belirtti. 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)