BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSağlık turizminde 2 milyon ziyaretçi hedefleniyor----

Sağlık turizminde 2 milyon ziyaretçi hedefleniyor

Sağlık turizminde 2 milyon ziyaretçi hedefleniyor
26 Ağustos 2023 - 05:43 www.finansgundem.com

İstanbul’da düzenlenen ve 200 milyon doların üzerinde anlaşma imzalanan '1. Turabexpo Sağlık Turizmi Fuarı'nın mimarı TÜRAP Yönetim Kurulu Başkanı Sabuhi Attar, 2 milyon ziyaretçi hedeflediklerini açıkladı.


İstanbul’da bu yıl ilki düzenlenen “1. Turabexpo Sağlık Turizmi Fuarı”, yüzleri güldürdü. Türk sağlık sektörü ile Arap ve Türk Cumhuriyetleri’ndeki sağlık sektörü öncülerini bir araya getiren fuarda, 15 bine yakın ikili görüşme gerçekleştirilirken, 200 milyon doların üzerinde anlaşmanın altına imza atıldı. Fuarın mimarı TÜRAP Yönetim Kurulu Başkanı Sabuhi Attar, “Bundan sonraki süreçte hedefimiz, sağlık turizminde 2 milyon turistin ülkemize gelmesini sağlamak” dedi.

200 milyon doların üzerinde anlaşma

İstanbul’da 16-17 Ağustos tarihlerinde düzenlenen ve Arap ülkeleri ile Türk Cumhuriyetlerinden bine yakın iş adamı ile Türkiye’deki sağlık sektörünün öncü firmalarını bir araya getiren “1. Turabexpo Sağlık Turizmi Fuarı”, milyonlarca dolarlık iş anlaşmaları ile sona erdi. Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği tarafından, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı desteği ve Demir Sağlık ve Hayat Sigorta sponsorluğunda gerçekleştirilen fuara Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri de büyük ilgi gösterdi. Mısır Cumhuriyeti Sağlık ve Çevre Bakan Yardımcısı Dr. Ahmed Hussien Shehata Elsobky ve Birleşik Arap Emirlikleri Ankara Büyükelçisi Said Sani ez-Zahiri, fuar boyunca çok sayıda ikili görüşme gerçekleştirdi. İki gün süren fuarda, 15 bine yakın ikili görüşme gerçekleştirilirken, 200 milyon doların üzerinde anlaşmanın altına imza atıldı. Fuara katılan firmalar, İstanbul’daki hastaneleri de ziyaret etti.

TÜRAP Yönetim Kurulu Başkanı Sabuhi Attar, fuara ilişkin şunları söyledi:

“Fuara ilgi çok büyük oldu. Türk Cumhuriyetleri, Ortadoğu, Afrika ve Arap dünyasını Türkiye’deki sağlık sektörü ile buluşturduk. Bundan sonraki süreçte hedefimiz, sağlık turizminde 2 milyon turistin ülkemize gelmesini sağlamak. Bunu da çok kısa sürede başaracağımıza inanıyorum. Kişi başı bin dolar civarında bir harcama söz konusu. Kısa bir süre içerisinde, bu fuarın da katkısı ile bunu en az 2 bin dolara çıkartacağız. Daha büyük kitlelerde toplantılar yapacağız ve burada Arap ülkeleriyle olan iş birliklerimizi arttıracağız. Bu anlaşmalar bizim sağlık turizmimizi çok iyi bir noktaya getirecek.” (Dünya)

Sektörel güven endeksleri düştü

 

Kapasite kullanım oranı 1.2 puan azaldı

 

Reel Kesim Güven Endeksi geriledi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)