BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSağlık Bakanı'nın Van toplantısı öncesi açıklama yapıyor----

Sağlık Bakanı'nın Van toplantısı öncesi açıklama yapıyor

Sağlık Bakanı'nın Van toplantısı öncesi açıklama yapıyor
10 Eylül 2020 - 11:45 www.finansgundem.com

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Van'da canlı yayında yeni tip korona virüs salgınına (Kovid-19) ilişkin açıklamalarda bulundu. "Van'daki hasta sayısı artışı son aya göre neredeyse iki katına çıktı" dedi.

Sağlı Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınında yeniden bir artış yaşandığına dikkati çekerken "Bu artış homojen bir dağılım göstermiyor. Bazı illerimizde istemediğimiz tablolara şahit oluyoruz" dedi.

Vaka artışlarının yaşandığı Van'ı ziyaret eden Koca, kentin korona virüs salgınındaki durumunu değerlendirdi.

Koca şöyle konuştu:

Van’daki hasta artışlarının üzerinde durduk.  Köklü bir tarih ve kültürü barındıran Van dinamik nüfusuyla büyüyen bir ilimiz. Sağlık alanındaki ihtiyaçları da giderek artmakta. korona virüs salgınıyla birlikte bu ihtiyacın salgınla daha da büyüdüğünü görüyor ve adımlarımızı buna göre atmaya çalışıyoruz.

Koca, "İl ve ilçelerimizde yapılmış yatırımlara rağmen Van'ın ihtiyaçları hakkındaki değerlendirmelerimizi yapmış bulunduk. Akşam genel açıklamalarımız olacak. Martta bu yana mücadele verdiğimiz salgında tekrar bir artış yaşanıyor. Ülke genelinde hasta sayıları artışa geçti. Bu artış homojen bir dağılım göstermiyor. Bazı illerimizde istemediğimiz tablolara şahit oluyoruz" diye konuştu. 

Bakan Koca açıklamasında şunları kaydetti: 

Temasları ne kadar erken tespit edebilirsek salgın kontrolünde o kadar başaralı oluruz. Türkiye dünyada filyasyonu en iyi ve en yaygın yapan ülkelerden biri. Bu gücümüzü Van’da da yoğun biçimde sahaya sürdük. Önümüzdeki günlerde bunun etkisini görmeyi umuyoruz. Nüfusa oranla 65 yaş üstü 4 katına yakın oranda vaka oluğunu görüyoruz.

"Gençlerimizin büyüklerle temasını önlemek önemli"

Bir diğer önemli husus hastaların ortalama yaşındaki yükseliş maalesef ağır hastaların ve vefatların da artışına neden oluyor. Van'da 65 yaş üstü vatandaş nüfusa yüzde 4.2. Oysa ne yazık ki 65 yaş üstü hasta oranımız yüzde 15.6. Yani nüfusa oranla 65 yaş üstü 4 katına yakın oranda vaka oluğunu görüyoruz. İlde yoğun bakım hastalarımızın çoğunu da 65 yaş üstü vatandaşlarımız oluşturuyor. Büyüklerimizin özellikle korunabilir olması son derece önemli. Gençlerimizin büyüklerle temasını önlemek önemli. Pozitif vakaların izolasyonunu hassasiyetle yapmamız gerekiyor. Daha sonra Hakkâri, Bitlis ve Muş için bölge değerlendirmesi yapacağız.

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hercai10 Eylül 2020 12:20

    Malesef her siyasetçi gibi dik duramadı büyüğünün yanında, çıkarları, makam, dünya menfaati uğruna gitti ahiret.