BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSabancı'nın Akbank'taki payı azalacak mı?----

Sabancı'nın Akbank'taki payı azalacak mı?

Sabancı'nın Akbank'taki payı azalacak mı?
02 Haziran 2014 - 07:06 www.finansgundem.com

Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, Akbank'ın portföydeki ağırlığına ilişkin açıklamalarda bulundu

Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, Habertürk'e verdiği röportajda  Türkiye ekonomisine ve Sabancı portföyüne dair önemli açıklamalarda bulundu.

DÜŞÜK FAİZİ HERKES İSTER

Sabancı Holding CEO’su Kurtul, enflasyon, kur ve faiz dengesini açıkadı. İşte Kurtul'un o açıklamaları;


Faizlerin yükselmesi hiçbirimizin istediği bir şey değil. Yüksek faiz ortamı hepimizin işini güçleştiriyor, biz faizlerin düşük olmasını istiyoruz. Faiz oranları enflasyonun altında olursa TL tasarrufu olanların tasarrufları reel olarak eriyor ve tasarruf etmenin cazibesi azalıyor. Faizlerin yükseldiği ortamda, bu çok net, bankalar zarar ediyor. Kârlar düşüyor. Faizlerin düşük olduğu ortamda bankalar daha sağlıklı çalışma imkânı buluyor. Biz tasarruflarımızın artmasını istiyoruz. Enflasyon hedefimize ulaşmak için para politikasının yanında başka yapısal tedbirlere de başvurmak faydalı olabilir. Özellikle tasarrufu artırıcı, harcamayı kısıcı tedbirler çok faydalı olur düşüncesindeyim.

AKBANK DIŞI PORTFÖY %60'A ÇIKAR

Kurtul, Akbank'ın portföyde büyük bir yere sahip olduğunu enerjinin de kısa zaman içinde hızla büyüceğini belirtti. Kurtul,"Sabancı portföyünün değer açısından yaklaşık yüzde 46’lık kısmı Akbank’tır. Diğer kısım 5 sektöre dağılmış, enerji, çimento, perakende, sigorta ve sanayi şirketleri. Bu portföyün dağılımını nasıl daha dengeli bir hale getiririz bunun üzerine çalışıyoruz. Enerjisa’nın başarısı portföyümüz açısından çok önemli." dedi.

Zafer Kurtul, 'Akbank'ın ağırlığı ne kadar sürede düşebilir' sorusuna ise "Akbank çok iyi gidiyor, hızlı büyüyor, bizim hedefimiz diğer sektörlerimizi daha hızlı büyüterek toplamdan yüzde 60 civarında pay almasını sağlamak. Hedefimiz enerjinin 3-4 sene içerisinde portföyümüzde yüzde 20-25 gibi bir paya ulaşması." dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)