BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSabancı BDDK düzenlemesi için ne dedi?----

Sabancı BDDK düzenlemesi için ne dedi?

Sabancı BDDK düzenlemesi için ne dedi?
04 Aralık 2013 - 12:25 www.finansgundem.com

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer Avivasa'nın halka arzı hakkında konuştu

BDDK'nın kredi kartı taksitleri ve tüketici kredilerine getirdiği düzenlemeye Sabancı Grubu'ndan değerlendirme geldi. CNBCe.com'nin sorularını yanıtlayan Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, BDDK'nın kararıyla ilgili olarak, "Zamanlama olarak pek uygun bir karar değil. Aralık ayı perakende satışların zirve yaptığı bir ay" dedi.

Dinçer, "Çözümü yanlış yerlerde arıyoruz ama karar alındı. Bu yolla cari açık ne kadar daraltılır buna dair soru işaretlerimiz var" şeklinde konuştu.

HARCAMAYIN DEMEK OLMAZ

Cari açığı daraltmak için Türkiye'nin rekabet gücünün arttırması gerektiğini söyleyen Dinçer, "Tüketimi azaltın, harcamaları durdurun, tasarruf yapın demek doğru değil" dedi.

ENERJİDE YAPISAL REFORMA İHTİYAÇ VAR

250 milyar liralık ithalatta tüketim ürünlerinin payının yüzde 10 civarında olduğunu ifade eden Dinçer, Türkiye'nin enerji harcamalarıyla ilgili yapısal reformlara ihtiyacı olduğunu söyledi.

AVİVASA'NIN HALKA ARZI NİSAN-MAYIS'TA OLABİLİR

Dinçer, bireysel emeklilik sistemine yönelik teşvik paketinin devreye girmesiyle Avivasa'da önümüzdeki yıl yüzde 30'a yakın büyüme beklediklerini belirterek, "Halka arz hazırlıklarını gelecek yılın ilk yarısında olabilecek şekilde yapacağız. Ancak yarısından çoğu yurtdışına gidecek. Nisan-Mayıs olabileceği gibi, yurtdışına bağlı olarak Eylül-Ekim'e de kalabilir" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dağhan04 Aralık 2013 14:13

    bilakis taksitler uzamalı ücretler artmadığından a aklı evveller.millet bir patlıycak bu gezi eylemlerinede benzemiycek .