BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSaatinizi kontrol etmeyi unutmayın!----

Saatinizi kontrol etmeyi unutmayın!

Saatinizi kontrol etmeyi unutmayın!
08 Kasım 2015 - 09:30 www.finansgundem.com

Kafa karışıklığına neden olan saatlerin geri alınması işlemi 04.00'ten itibaren başladı

Türkiye, 1925'te çıkarılan Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair  Kanun'a dayalı olarak bu gece kış saatine geçti. Gün ışığından daha fazla yararlanmak ve elektrik tasarrufu amacıyla 29  Mart Pazar günü saat 03.00'ten itibaren 1 saat ileri alınan saatler, bu kez  04.00'ten itibaren 1 saat geri alındı. 
 
Bu yıl, kış saati uygulaması, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi  nedeniyle iki hafta ertelemeli olarak 8 Kasım'da başladı. 
 
SAATLER NEDEN GERİ ALINIR?
 
Yaz günlerinde gün ışığı, yani aydınlık saatler çok daha uzun olmasına rağmen hala tasarruf için saatlerin niçin bir saat ileriye alındığı çoğunlukla anlaşılmaz. Bunun en kısa açıklaması ’gece zamanını da gündüze katmaktır’ ama bizler zaten karanlık olan saat 24:00’de değil de 23:00’de yatmamızın ülkemize ne kazandıracağını genellikle anlayamayız. Saatleri ileri almanın kış mevsimi ile alakası yoktur.
 
Kış aylarında standart zaman uygulanır. Ancak yaz günlerinde çok uzun aydınlık geçen bir zaman süresi vardır. Amaç bu sürenin başlangıcını ileri kaydırarak, akşam olma süresini bir saat uzatmaktır. Yaz günleri hava çok erken aydınlanır. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)