BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'ya yaptırım İtalya'nın dış ticaretini vurdu----

Rusya'ya yaptırım İtalya'nın dış ticaretini vurdu

Rusya'ya yaptırım İtalya'nın dış ticaretini vurdu
15 Temmuz 2023 - 17:40 www.finansgundem.com

Batı yaptırımlarını destekleyen İtalya’nın Rusya’ya olan ihracatındaki düşüşün ülkenin dış ticaretine etkilediği belirtildi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sebebiyle Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlara katılan İtalya'da ekonomik endişe hakim. İtalyan-Rus Ticaret Odası Başkanı Ferdinando Pelazzo, İtalya’nın Rusya’ya ihracatındaki düşüşün İtalyan girişimcileri etkilediğini söyledi.

Rus resmi haber ajansı RIA Novosti’ye demeç veren Pelazzo, ihracattaki düşüşün tüketim malları üretimiyle ilgili olduğunu, aynı zamanda ekipman üreticilerinin zarar gördüğünü belirtirken, “İtalya’dan Rusya’ya yapılan mal arzı, tüm ulusal ihracatın yüzde 4’üydü, ancak şimdi bu rakam yüzde 0,9’a düştü. İtalya’da endişelenecek bir şey olmadığını, ihracatınbaşka ülkelere yönlendirileceğini söylüyorlar. Gerçekte durum böyle değil” ifadelerini kullandı.

Gazetemru'da yer alan habere göre Pelazzo, Rusya’nın uluslararası pazarda pek tanınmayan küçük ve orta ölçekli İtalyan işletmelerden önemli ölçüde ürün satın aldığını hatırlatırken, “Rusya onlara lojistik sağladığı için ihracat yapabildiler. Başta ayakkabı üreticileri olmak üzere bu işletmeler kaliteli ürünleriyle Rusya pazarına açılabiliyordu. Çoğu da aile şirketleriydi. İhracatla ilgili tüm değişikliklere uyum sağlayacak yapıya her zaman sahip değiller”diye konuştu.

Ayrıca İtalya’dan yapılan ekipman ihracatının yüzde 40’ının İtalya’nın Lombardiya kentinden gerçekleştirildiğini kaydeden Pelazzo, burada üretilen ürünlerin çok kaliteli olduğunu ve Alman ekipmanlardan daha ucuza geldiğini söylerken, ”Son 20 yıldır doğrudan Rusya ile çalışıyorlardı. Rusya oldukça ilginç ve avantajlı bir pazardı. Şimdi yaptırımlar bu sektörü de güçlü bir şekilde etkiliyor ve ciddi şekilde daralma riski taşıyor” dedi.

Yaptırımlar havada kaldı! Rusya'nın enerji ihracatı savaş öncesinden daha yüksek

 

AB, Rusya'ya yönelik 11'inci yaptırım paketini onayladı

 

İtalya ekonomisinde küçülme bekleniyor

 

İtalya ekonomisi çöktü

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dursun16 Temmuz 2023 10:42

    Rusyaya alt.tüm ticareti kesin, gemilerini, uçaklarını kitleyin, batırın vurun. Şu şirket bu adam yasak demek saçma!

  • dursun16 Temmuz 2023 10:41

    Bwtı Rusya konusunda ciddi değil. Palyetif önlemler şu şirket yok şu kişi yasaklı demek komik kalıyor. Böyle mücadele mi olur!? Bunlar kadın aklı gibi korkak kararlar. Rusya batıyı işgal etsin bence haklı da. Bunlardan bi cacık da olmaz!