BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'ya yabancı girişinde yeni sınırlama----

Rusya'ya yabancı girişinde yeni sınırlama

Rusya'ya yabancı girişinde yeni sınırlama
07 Mart 2018 - 09:07 www.finansgundem.com

Rusya, terör girişiminden şüphelendiği yabancılar için ülkeye girişlerde kısıtlama getiriyor

Rusya terörist organizasyonlarla ilişkili olduğundan şüphelenilen yabancıların ülkeye girişini zorlaştırmak için harekete geçti. İzvestiya gazetesi, Birleşik Rusya Partisi'nden milletvekillerinin bu yönde yeni bir teklif hazırladığını yazdı. Teklife göre, terörizmi finanse ettiği ya da para akladığı şüphesiyle banka hesapları dondurulmuş kişilerin Rusya'ya girişi yasaklanacak.

Yabancıların ülkeye girişini düzenleyen mevcut yasada girişin yasaklanmasını gerektiren beş sebep yer veriliyor. Teklif kabul edildiği takdirde bu sebepler altıya çıkacak.

Şu anda terörizmle ilişkili yabancı ülke vatandaşlarının izlenmesi işini Rosfinmonitoring yapıyor. Rosfinmonitoring çeşitli kurumlardan gelen bilgiler ışığında bir yasaklı kişiler listesi oluşturuyor. Birleşik Rusya milletvekillerinin teklifinin kabul edilmesi durumunda Rosfinmonitoring'in listesine giren kişiler otomatik olarak ülkeye girişi yasaklananlar listesine de girecek.

Duma kaynaklarının yanı sıra, bağımsız hukukçular da uygulamanın haksızlıklara sebep olmaması için daha detaylı ele alınması ve tartışılması gerektiği yönünde görüş bildiriyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)