BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'ya tur bindirdik----

Rusya'ya tur bindirdik

Rusya'ya tur bindirdik
07 Aralık 2013 - 09:29 www.finansgundem.com

Türkiye 'iş yapmaya en elverişli ülkeler' listesinde BRIC'in en güzde üyesi olarak gösterilen Rusya'yı geride bıraktı

ABD'li Forbes dergisinin her yıl yaptığı ve 145 ülkeyi değerlendirdiği araştırmada Rusya, bir yılda 14 basamak birden yükselerek 91'inci oldu.

Putin'in ülkesi, Filipinler ile Paraguay arasına yerleşirken Türkiye, onu ikiye katlayarak listeye 57'nci sıradan girdi. İrlanda, Yeni Zelanda ve Hong Kong'un başı çektiği listede Danimarka, İsveç, Finlandiya, Singapur, Kanada, Norveç ve Hollanda iş yapmaya en elverişli diğer ülkeler olarak sıralandı. Forbes'un araştırmasında, Rusya'da iş ikliminin gelişiminin önündeki başlıca engeller olarak iş gücü açığı, yolsuzluk oranlarının yüksekliği ve altyapı yatırımlarının yetersizliği gösterildi. Ayrıca Rusya'nın ticaret özgürlüğü ve yenilikler alanında katettiği ciddi mesafeye de dikkat çekildi. Öte yandan Türkiye ise kalifiye genç nüfusun giderek artması, altyapı yatırımları ve ticaret hayatına kolaylık getiren yeni düzenlemelerin bir biri ardına gelmesiyle öne çıkıyor.

KUZEY ÖNE ÇIKIYOR

FORBES'un yaptığı araştırmada kuzey ülkelerinin yatırım ortamının daha elverişli olduğu belirlendi.. İlk 10'da İrlanda, Danimarka, İsveç, Finlandiya, Norveç, Kanada, Hollanda gibi ülkelerin ağırlığı dikkat çekiyor. Bunun yanında Yeni Zelanda ve Hong Kong da ilk 10'a gridi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)