BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'ya kötü haber: Küçüldükçe küçülüyor----

Rusya'ya kötü haber: Küçüldükçe küçülüyor

Rusya'ya kötü haber: Küçüldükçe küçülüyor
06 Nisan 2016 - 14:54 www.finansgundem.com

Dünya Bankası, Rusya’nın 2016 yılı için küçülme tahminini olumsuz yönde revize ederek yüzde 0,7’den 1,9’a yükselttiğini açıkladı

Bankadan yapılan açıklamada, petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle,  Rus ekonomisindeki küçülme tahmininin bu yıl için yüzde 0,7’den 1,9’a revize  edildiği belirtilirken, önümüzdeki yıl için ise yüzde 1,3’lük büyümenin  beklendiği bildirildi. 
 
Daha önceki tahminlerde petrol fiyatının varil başına 2016 için ortalama 49 dolar olarak değerlendirildiği vurgulanırken, yeni tahminlerde petrol  fiyatının ortalama 37 dolar olarak hesaplandığına işaret edildi.

YOKSULLUK EN YÜKSEK SEVİYEDE

Açıklamada, Rusya’da yoksulluk oranının 1998-99 ekonomik krizinden bu  yana en yüksek seviyeye ulaştığına dikkat çekilirken, ülkenin 2016 hedefi olan  bütçe açığının gayri safi milli hasılaya yüzde 3’lük oranını başarma ihtimalinin  de düşük olduğu belirtildi.

Banka, Rusya’daki 2018 Başkanlık seçimlerinden önce gerekli yapısal  reformların gerçekleşmesinin beklenmediğinin de altını çizerek “Rus ekonomisinin  toparlanması için uzun bir yol var” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)