BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya’nın üçüncü aşısı Kovivak’ın etkinliği yüzde 80’i geçiyor----

Rusya’nın üçüncü aşısı Kovivak’ın etkinliği yüzde 80’i geçiyor

Rusya’nın üçüncü aşısı Kovivak’ın etkinliği yüzde 80’i geçiyor
02 Haziran 2021 - 14:15 www.finansgundem.com

Rusya’nın, Kovid-19’a karşı geliştirdiği üçüncü aşı Kovivak’ın etkinliğinin, araştırmaların ön sonuçlarına göre yüzde 80’i geçtiği belirtildi.

Rusya’da geleneksel bir yöntem olan inaktif virüs tekniğine göre geliştirilen Kovivak korona virüs aşısının geliştiricisi Çumakov Enstitüsü, “Kovivak’ın etkinliği yüzde 80’in üstünde, ancak araştırmaların nihai fazı henüz tamamlanmadı” açıklamasını yaptı.

Çumakov Enstitüsü yetkilileri daha önceki açıklamalarında, aşılarının üçüncü faz klinik çalışmalarının haziranda başlatılmasını planladıklarını söylemişti.

Enstitüsü yetkilileri bunun yanında, şu anki üretim kapasiteleri olan yıllık 10 milyon dozu, 4-6 kat artırmayı planladıklarını da kaydetti.

Kovivak, Rusya’da şubat ayında kullanım için onaylandı ve aşamalı olarak yaygın aşılama programına dahil edildi.

Şu an dünyada geliştirilmiş pek çok korona virüs aşısının aksine, Kovivak, Sars-Cov-2 virüsünün sadece bir parçasını değil, tamamını içeriyor. Fakat bu virüs öncesinde inaktif hâle getiriliyor, yani enfekte etme özelliği bulunmuyor. Türkiye’de uygulanan ilk korona virüs aşısı olan Sinovac da aynı geleneksel yöntemle geliştirilmiş bir aşı.

Kovivak da iki doz şeklinde uygulanıyor ve iki dozun arasında minimum iki hafta bulunması gerekiyor. Fakat geliştiricisi, bu aralığın 21 güne dek uzatılabileceğini söylüyor

Osman Müftüoğlu: Rus aşısına güvenelim mi?

 

İşte Rus aşısı Sputnik V hakkında merak edilenler

 

Rus senatör: Rus aşılarını eleştirenler, 'el altından' almaya çalışıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)