BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'nın petrolde 'tavan fiyat' kuralı sıkılaştırılacak----

Rusya'nın petrolde 'tavan fiyat' kuralı sıkılaştırılacak

Rusya'nın petrolde 'tavan fiyat' kuralı sıkılaştırılacak
21 Aralık 2023 - 08:11 www.finansgundem.com

G7, Rusya'nın petrol ticaretindeki 'tavan fiyat' kurallarını kaçakçılığı önlemek için sıkılaştıracak

G7 dönem başkanlığını yürüten Japonya'dan yapılan açıklamaya göre, ABD liderliğindeki G7 koalisyonu tarafından Rus petrolünün ihracatına getirilen "tavan fiyat" kısıtlamalarının, nakliyecilerin ve alım-satım işlerini gerçekleştirenlerin kaçakçılığını engellemek için daha da sıkılaştırılması amaçlanıyor.

G7 son hamlesi ile, yakında koalisyon nakliye hizmeti sağlayıcılarının Rus petrolünü her taşıdıklarında veya yüklediklerinde karşı taraflarından tasdik almalarını zorunlu kılmayı planlıyor. G7, petrol tedarik zinciri katılımcılarından sigorta ve navlun gibi "yan maliyetleri" "tedarik zincirinin daha aşağısındaki" kuruluşlarla paylaşmalarının da talep edilebileceğini belirtti.

Bu hamle, AB'nin benzer bir yaptırım uygulamasını ve ABD ve İngiltere'nin, yetkililerin tavan fiyat mekanizmasını aldattığını söylediği bazı tanker sahipleri ve nakliyecilere karşı yakın zamanda başlattığı yaptırım dalgasını takip ediyor.

G7, "Bu değişiklikler petrol fiyat sınırının uygulanmasını destekleyecek ve kötü aktörlerin sınırın üzerinde satın alınan petrolü gizlemek için nakliye maliyetlerini kullanma fırsatlarını azaltarak hile yapılmasını engelleyecektir" dedi.

G7'den Rusya lehine karar çıkmadı

 

Rusya'dan G7'ye sert tepki

 

G7'den Çin'e 'ekonomik zorlama' eleştirisi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)