BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'nın dondurulan varlıkları iade edilebilir----

Rusya'nın dondurulan varlıkları iade edilebilir

Rusya'nın dondurulan varlıkları iade edilebilir
13 Nisan 2023 - 16:13 www.finansgundem.com

Avrupa Komisyonu Rusya'nın dondurulan varlıklarının Ukrayna çatışması sonrası iade edilmesi gerekeceği sonucuna vardı

Dondurulan Rus varlıkları konusunda Avrupa Birliği ülkeleriyle yapılacak müzakerelere temel teşkil edecek Avrupa Komisyonu belgesine ulaşan Die Welt gazetesi, Avrupa Komisyonu'nun konuya nasıl yaklaştığını okurlarıyla paylaştı.

Habere göre Avrupa Komisyonu yetkilileri, Rusya'nın dondurulan varlıklarının Ukrayna çatışması sonrası iade edilmesi gerekeceği sonucuna vardı.

Yetkililer, söz konusu varlıkları Ukrayna'nın lehine olacak şekilde kullanma yolları ararken Rusya Merkez Bankası'na ait dondurulan varlıkların Avrupa'daki devlet tahvillerine yatırılabileceği ve böylece yılda yüzde 2.6'lık kazanç sağlanabileceği üzerinde duruluyor.

Die Welt, bu 'en uç önlemin', özellikle Rusya'nın uluslararası hukuka yönelik 'ağır ihlalleri' göz önüne alındığında yasal olarak uygulanabilir olabileceğinin düşünüldüğünü aktardı.

Varlıkları yitirme riskinin düşük olduğunu ancak böyle bir senaryonun dışlanmadığını anlatan gazete, en kötü senaryoda 4 milyar euro tutarında bir zarar oluşabileceğinin öngörüldüğünü belirtti.

Rusya'ya uygulanan yaptırımlar nedeniyle Rusya Merkez Bankası'nın ülke dışındaki yaklaşık 300 milyar euro tutarındaki altın ve döviz rezervinin dondurulduğu tahmin ediliyor. Rus oligarkların ise 19 milyar euroluk mal varlıklarına el koyulduğu belirtiliyor.

Rusya'ya 5 milyar dolar tazminat şoku!

 

Rusya'dan Kanadalı 333 kişiye yaptırım

 

Rusya'da döviz kısıtlamaları kaldırıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)